Site Overlay

Tips voor het vervoeren van verschillende voedingswaren

Op deze website vind je verschillende tips over het bewaren van je voedingsproducten. Maar het vervoeren van het eten vereist eigenlijk dezelfde zorg en aandacht om de kwaliteit te behouden. Het maakt niet uit of je een professional bent in de voedingsindustrie of niet, het is uiterst belangrijk dat je zorgt dat je meegebrachte etenswaren veilig zijn om te nuttigen en dat de smaak nog hetzelfde is. Daarom zijn hier enkele handige tips om ervoor te zorgen dat jouw lekkernijen veilig op hun bestemming aankomen.

Koeling of verwarming

Voor bederfelijke voedingswaren is koeltransport cruciaal. Maak daarom gebruik van geïsoleerde koelboxen of speciale tassen om de juiste temperatuur te behouden. Je zou voor de zekerheid een koelelement mee kunnen vervoeren, zodat jouw ingrediënten fris en veilig blijven tijdens langere reizen. Deze koelboxen of tassen hoeven overigens niet mega groot te zijn. Ze zijn er in verschillende maten, dus de kans is groot dat er ook ergens één te verkrijgen is die past bij jouw wensen. Van grote boxen om drinken in te vervoeren, tot aan kleinere tasjes die je makkelijk in een mombag kan stoppen samen met andere etenswaren. Lees je in en zorg dat de juiste koelbox gebruikt.

Ook als je juist warme gerechten vervoert, is het slim om te investeren in thermische isolatie. Zo komen je hartige stoofschotels en versgebakken lasagnes nog steeds stomend en heerlijk aan.

Verpakkingsmateriaal

Ook als het eten wat je moet vervoeren niet gekoeld hoeft te worden, is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste verpakkingsmaterialen. Zo kan je je voedingsproducten veilig bewaren tijdens de reis. Kies bijvoorbeeld voor extra beschermde bakjes voor kwetsbare gerechten en kies voor lekvrije containers voor vloeistoffen zoals soepen en sauzen. Je kan voor de zekerheid ook gebruik maken van een laag plasticfolie over je verpakkingen heen voor extra bescherming. Door je eten in de juiste verpakking te bewaren verklein je het risico dat je eten onderweg verloren gaat. Wees je hier dus bewust van.

Vullen van de verpakkingen

Overvulling kan leiden tot het morsen of beschadigen van je gerechten. Laat wat ruimte over in je containers, zodat er geen ongelukken gebeuren. Het laatste wat je wil is namelijk dat het ene gerecht lekt en andere etenswaren aantast. Met zeer aromatische gerechten kan overvulling er zelfs voor zorgen dat de geur de andere voedingsproducten verpest. Dus voorkom dat de smaken van verschillende gerechten met elkaar vermengen en stop je verpakkingen niet te vol. Liever hou je wat te veel ruimte over, dan weet je zeker dat je goed zit.

Labels

Voorkom verwarring en label je verpakkingen duidelijk. Niets is zo frustrerend als het openen van je koelbox en niet meteen kunnen zien wat er in de verpakkingen zit. Gebruik labels om het overzicht te bewaren en eventuele allergieën of speciale instructies te vermelden. Dit zorgt niet alleen voor overzicht, maar ook voor meer snelheid wanneer je het voedsel gaat gebruiken. Zo hoef je niet eerst op onderzoek uit om te ontdekken met welk voedsel je nu te maken hebt.

Deel ons op social media