Site Overlay
Kippensoep bewaren

Kippensoep bewaren

Kippensoep bewaren, hoe kun je dit het beste doen? Kippensoep is erg lekker, maar wat moet je doen als je nog soep over hebt?

Als je de kippensoep zelf gemaakt hebt, dan zijn er natuurlijk meer mogelijkheden om deze te bewaren, deze kun je zelfs invriezen.

Let op: als je de kippensoep in een pakje, blik, of in een zak koopt, dan kun je deze meestal niet invriezen.

Deze soort van soep is meestal ook maar een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Kippensoep mag niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.Dat heeft er mee te maken dat kip altijd vrij snel kan bederven, en dat je van bedorven kip goed ziek kunt worden.

Houdbaarheid Kippensoep

Als je de kippensoep zelf gemaakt hebt, dus niet uit een pakje, blik, of zak gehaald hebt, dan is de soep zeker wel 2 tot 3 dagen in de koelkast houdbaar. Maar ook hier moet je de soep meteen laten afkoelen en in de koelkast zetten.

Ben je van plan de kippensoep in te vriezen? Dan let erop dat deze maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer is.

Laat de kippensoep nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan, hierdoor kan de soep namelijk snel bederven en zuur worden.

Kippensoep bewaren

Kippensoep bewaren kun je het beste in een afsluitbaar bakje, dus in een bakje met een deksel er op. Deze kun je dan in de koelkast zetten.

Let op: laat de soep eerst goed afkoelen, voordat je deze in de koelkast zet.

Kippensoep invriezen

Kippensoep invriezen is goed mogelijk, maar je moet hier bij wel op een paar dingen letten.

De vriezer moet minimaal min 18 tot min 12 graden hebben, dit zorgt er voor dat de soep snel invriest en stijf bevroren blijft.

Bij deze temperaturen kan de soep ook lang bewaard worden, de kippensoep is ongeveer 3 maanden houdbaar als deze ingevroren wordt. In een vriesvakje van de koelkast kun je de ingevroren soep maar een maand bewaren.

De soep kun je het beste in een afsluitbaar diepvriesbakje met deksel doen, maar het is natuurlijk ook mogelijk deze soep in een plastic diepvrieszakje te bewaren.

Voor het invriezen van de soep maakt het niet veel uit of er stukken kip of ander vlees in de soep zit.

Het is in de meeste gevallen geen probleem, en de soep kan dus gewoon met vlees ingevroren worden.

Deel ons op social media