Site Overlay
Kastanjechampignons bewaren

Kastanjechampignons bewaren

Kastanjechampignons bewaren is echt heel erg gemakkelijk, hoewel je misschien het idee zult hebben dat dit best wel moeilijk kan zijn.

Kastanjechampignons kunnen best wel snel bederven, je moet deze dus altijd op de juiste manier bewaren, en vrij snel op eten.

Het is vanzelfsprekend altijd mogelijk kastanjechampignons buiten de koelkast te bewaren, door ze bijvoorbeeld in te maken of in te vriezen.

Kort bewaren doe je het beste in de koelkast, want buiten de koelkast zijn de paddenstoelen snel minder van kwaliteit.

Deze paddenstoelen kun je dus het beste bij een temperatuur van tussen de 4 en de 7 graden bewaren.

Houdbaarheid van kastanjechampignons

Je kunt kastanjechampignons het beste gewoon in de koelkast leggen, hier zijn ze bij een temperatuur tussen de 4 en de 7 graden ongeveer 7 dagen houdbaar.

Als je de kastanjechampignons niet in de koelkast doet, dan moeten ze binnen 2 dagen opgegeten worden. Maar, na 1 dag wordt de kwaliteit dan al beduidend minder.

Het is natuurlijk ook mogelijk gekookte of gebakken kastanjechampignons te bewaren, deze kun je het beste invriezen, of een dag in de koelkast bewaren.

Als je gebakken of gekookte kastanjechampignons invriest, dan zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.

Kastanjechampignons bewaren

Kastanjechampignons bewaren kun je altijd het beste in de koelkast, laat deze als de verpakking nog niet geopend is gewoon in de originele verpakking zitten. Dus in het zakje van de groenteboer, of in het plastic bakje van de supermarkt.

Als de verpakking geopend is, kun je de kastanjechampignons in een afsluitbaar bakje of in een plastic zakje doen.

Het is ook mogelijk de kastanjechampignons te vacumeren. Hiervoor heb je natuurlijk het bijpassende apparaat en de zakjes nodig.

Gekookte of gebakken kastanjechampignons kun je gewoon in een afsluitbaar bakje of plastic zakje in de koelkast bewaren.

Kastanjechampignons invriezen

Kastanjechampignons invriezen is mogelijk, maar wel even vooraf kort blancheren.

Als je de kastanjechampignons geblancheerd hebt, dan kun je ze het beste nog even op keukenpapier laten uitlekken of droog deppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat er geen overtollig water aan zit, en er geen ijskristallen kunnen ontstaan.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je de kastanjechampignons even vooraf sauteert, dus kort roerbakt.

Je kunt de kastanjechampignons nu het beste in een plastic diepvriesbakje of in een diepvrieszakje doen.

De kastanjechampignons zijn ongeveer 3 maanden houdbaar als je deze invriest.

Deel ons op social media