Site Overlay
Spitskool bewaren

Spitskool bewaren

Spitskool bewaren lijkt simpel, want deze kool lijkt in veel dingen op andere koolsoorten.

Ook deze kool kun je in de koelkast of op een andere koele plek van tussen de 12 en de 15 graden bewaren, maar wel wat minder lang als in de koelkast.

De kool kan, anders dan bij andere koolsoorten, niet in de vrieskou op het land bewaard worden. Bijvoorbeeld boerenkool en spruitkool staan daar bekend om.

Spitskool kan niet tegen vorst, en moet dus voor de vorst geoogst worden en binnen gehaald worden.

Houdbaarheid Spitskool

Verse Spitskool kun je bij kamertemperatuur ongeveer 1 tot 2 weken bewaren.

Iets langer bij temperaturen tussen 12 en 15 graden, zoals bijvoorbeeld in de kelder. Maar leg de kolen dan los van elkaar op een oude krant.

In de koelkast, mits de kool niet in stukken gesneden is, kan spitskool 2 tot 4 weken bewaard worden.

Gesneden spitskool, zoals deze in supermarkt voorverpakt verkocht wordt, kan slechts enkele dagen in de koelkast bewaard worden. Niet in een gesloten plastic zak, en let op de hopudbaarheidsdatum op de verpakking

Het langste kun je deze groente in de vriezer bewaren, tot maar liefst 12 maanden. De groente moet dan wel kort geblancheerd worden.

Spitskool bewaren

Spitskool kun je het beste in de koelkast bewaren. Deze koolsoort is vaak niet zo groot als bijvoorbeeld witte kool, maar kan soms te groot zijn om in de koelkast te bewaren.

Past de kool niet in de koelkast, dan de kool niet in stukken snijden, maar in de kelder of op een andere koele plek bewaren. Eventueel kan dit zelfs bij kamertemperatuur, alhoewel wel korter.

Heb je toch een aangesneden kool, bijvoorbeeld omdat je slechts een gedeelte kon gebruiken, dek de snede dan af met vershoudfolie.

Ricotta invriezen

Invriezen is dus een goede optie om de kool langer te bewaren, maar de kool moet dan wel 2 tot 3 minuten gekookt worden, goed laten uitlekken, en verpakken in diepvriesbakken of diepvrieszakken.

Daarna in de vriezer laten invriezen.

Net als de meeste andere groenten laten ontdooien in de koelkast.

Deel ons op social media