Site Overlay
Boerenkool bewaren

Boerenkool bewaren

Boerenkool bewaren kun je op verschillende manieren doen, waarbij we voorop kunnen stellen dat de boerenkool het lekkerste is als deze zo vers mogelijk gegeten wordt.

Heb je de groente in de tuin staan, oogst het dan pas als je boerenkool wilt gaan eten. En dan kun je ook wachten totdat de vorst over de plant is gegaan. Dat wil zeggen als het buiten gevroren heeft.

De groente is dan nog lekkerder.

Ook is het beter om de bladeren aan de struik te laten totdat je boerenkool gaat maken. Dan blijft het blad verse.

Natuurlijk heeft niet iedereen een zo grote koelkast dat de hele struik erin past. Laat in dat geval het blad zoveel mogelijk aan de steel zitten, totdat je de groente wilt klaarmaken.

Houdbaarheid Boerenkool

Als je verse boerenkool in de tuin hebt staan, dan kun je de struiken tot aan het begin van het voorjaar laten staan. Op deze manier kun je steeds genoeg van de struiken oogsten om te koken.

Als de boerenkool in het voorjaar begint uit te lopen kun je de struiken weghalen.

In de koelkast kan een struik boerenkool 3 tot 5 dagen bewaren. Zit de boerenkool nog aan de steel maar niet aan een struik, kun je deze nog 3 dagen bewaren.

Gesneden boerenkool, die in plastic verpakt is, kun je 1 tot 2 dagen in de plastic verpakking in de koelkast bewaren. Haal je de gesneden boerenkool uit het plastic kun je dit nog 2 tot 3 dagen bewaren, mits het droog blijft.

Boerenkool bewaren

Boerenkool kun je, mits aan de struik, 3 tot 5 dagen in de kelder bewaren. Het moet dan wel droog bewaard worden.

In de koelkast kun je verse, nog niet gesneden boerenkool gedurende 3 tot 5 dagen bewaren.

Gekookte boerenkool, dus bijvoorbeeld stamppot, kun je goed afgesloten nog 2 dagen in de koelkast bewaren.

Gekookte boerenkool kun je ook drie maanden in de vriezer bewaren. Verse boerenkool kun je ook invriezen en dan een jaar bewaren.

Boerenkool invriezen

Boerenkool invriezen is vanzelfsprekend mogelijk, maar dit heeft voor de smaak geen effect. Dat heeft het wel als verse boerenkool nog buiten staat als het de eerste keer vriest.

De groente vooraf snijden en drie minuten blancheren.

Deel ons op social media