Site Overlay
Mandarijnen bewaren

Mandarijnen bewaren

Mandarijnen bewaren doe je bij voorkeur niet in de koelkast, maar bij ongeveer 12 graden, dus bij voorkeur in de schuur of kelder. Vanzelfsprekend wel vorstvrij, want daar kan dit fruit al helemaal niet tegen.

Dat klinkt misschien raar, want de koelkast is nu juist de plek waar fruit en groenten langer bewaard kunnen worden. Bewaar je mandarijnen of ander citrusfruit op deze manier, dan kun je het fruit ongeveer 5 tot 10 dagen bewaren.

De koelkast is eigenlijk net te koud, en koude daar kan het fruit niet tegen.

Is er geen andere mogelijkheid dan natuurlijk in de koelkast bewaren, maar leg dan steeds wat mandarijnen op de fruitschaal. Niet te veel, want anders kan het fruit uitdrogen.

Houdbaarheid Mandarijnen

Bij ongeveer 12 graden ongeveer 5 tot 10 dagen.

Op de fruitschaal 1 tot maximaal twee weken, maar leg niet te veel mandarijnen op de fruitschaal i.v.m. mogelijk uitdrogen.

In de koelkast 2 tot 3 weken, mits deze afgedekt worden. Want ook in een koelkast kan het fruit uitdrogen. Wel regelmatig nakijken, want één rottende mandarijn kan andere mandarijnen aansteken.

Mandarijnen bewaren

Mandarijnen bewaar je bij voorkeur bij ongeveer 12 graden. Dus in de kelder, de bijkeuken, of in een vorstvrije schuur.

Je kunt het fruit ook bewaren in de koelkast, maar leg dan steeds een paar mandarijnen op de fruitschaal.

Mandarijnen invriezen

Mandarijnen invriezen kan, maar alleen het sap is geschikt om in te vriezen.

Pers het fruit uit, en doe het sap in een ijsblokjesvorm. Vries dit in en haal daarna de ijsblokjes ´vorm weer uit de vriezer.

Haal de blokjes eruit en doe deze in een zakje of diepvriesbak.

Deel ons op social media