Site Overlay
Kruisbessen bewaren

Kruisbessen bewaren

Kruisbessen bewaren doe je vanzelfsprekend in de koelkast, want deze bessen zien er misschien wel robuust uit, maar in werkelijkheid zijn de kruisbessen beste wel kwetsbaar.

En dat is vaak ook de reden dat deze bessen niet zo lang houdbaar zijn, naast natuurlijk dat ze erg lekker zijn.

Doordat de kruisbessen snel stuk of kapot gaan, er dan een scheurtje in de huid komt waar sap uitloopt, kunnen de bessen relatief snel gaan rotten.

Controleer kruisbessen dan ook regelmatig of er kapotte bessen in het schaaltje zitten.

Houdbaarheid Kruisbessen

Bij kruisbessen moet je wel een verschil maken tussen rijpe en onrijpe bessen. Niet rijp gekocht kruisbessen kun je vaak in de koelkast nog één tot twee weken bewaren.

Rijpe kruisbessen zijn meestal al na een paar dagen op of aan het bedorven.

Wil je deze bessen langer bewaren, dan kun je ze ook invriezen. In de vriezer blijven de bessen tot wel 12 maanden houdbaar.

Kruisbessen bewaren

Kruisbessen kun je het beste niet in een plastic zak, of in een plastic bak bewaren, maar in een open bakje. Zo kunnen de vruchten lucht krijgen.

Onrijpe bessen kun je het beste nog een paar dagen bij kamertemperatuur laten rijpen, rijpe kruisbessen moet je echt in de koelkast bewaren.

Kruisbessen invriezen

Kruisbessen invriezen doe door eerst de bessen goed te wassen. Dan voorzichtig afgieten en droog deppen met keukenpapier.

Daarna verpakken in diepvrieszakken, en minimaal 24 uur laten invriezen.

Het beste in het speciale invriesvak, dat de meeste vriezers hebben.

Deel ons op social media