Site Overlay
Citroensap bewaren

Citroensap bewaren

Citroensap bewaren, want er zit natuurlijk toch nog wel een groot verschil tussen gekocht kant en klaar citroensap, en het sap van vers uitgeperste citroenen, doe je vanzelfsprekend in de koelkast.

In een luchtdicht afgesloten bakje of fles, want alleen dan blijft de smaak behouden.

Nu zal één citroen natuurlijk niet veel sap opleveren, maar er zijn steeds meer mensen die meerdere citroenen tegelijkertijd uitpersen. En dat citroensap is niet alleen om mee te koken, maar in toenemende mate wordt het ook gedronken.

Houdbaarheid citroensap

Bij de houdbaarheid zit wel een groot verschil tussen vers geperst citroensap, en citroensap dat kant en klaar in de winkel gekocht wordt.

Dit laatste is veel langer houdbaar. Maar daar zitten vaak ook stoffen in om het langer houdbaar te maken. En of deze stoffen altijd even gezond zijn?

Onze voorkeur gaat dus uit naar vers geperst.

  • Vers geperst sap is tot drie tot zeven dagen afgesloten houdbaar in de koelkast.
  • Een flesje kant en klaar citroensap is geopend nog tot maximaal 6 maanden houdbaar in de koelkast. Een nog gesloten flesje zelfs tot 12 maanden, en gesloten mag het sap gewoon buiten de koelkast bewaard worden. Voor de zekerheid moet je wel even kijken naar de datum op de verpakking.

Citroensap bewaren

Vers geperst citroensap dus altijd in een afgesloten luchtdichte verpakking bewaren in de koelkast. En bij voorkeur natuurlijk zo snel mogelijk opmaken, want de smaak wordt na een paar dagen wel wat minder.

Bewaar het sap overigens niet bij andere levensmiddelen die sterk ruiken. Zoals bepaalde soorten vis, of uien. Het sap kan de smaak en geur van dit soort levensmiddelen overnemen, ook al is de verpakking dicht.

Wist je overigens ook dat je citroensap, vers en kant en klaar gekocht, ook in de vriezer kunt bewaren?

Citroensap invriezen

Citroensap invriezen doe je bij een grotere hoeveelheid in een diepvriesbakje, of in een ijsblokjesvorm.

Dit laatste is eigenlijk ideaal, je haalt de hoeveelheid ijsblokjes eruit die je nodig hebt, en kun deze meestal in bevroren toestand verwerken in gerecht, smoothie, ijs, of in een andere drankje.

Deel ons op social media