Site Overlay
Lasagne bewaren

Lasagne bewaren

Lasagne bewaren, en dan maakt het niet veel uit of het de lasagne is met vlees en saus, of bijvoorbeeld een vegetarische lasagne, doe je of in de koelkast of in de vriezer.

Dat is vooral handig als je genoeg over hebt om er als gezind nogmaals van te kunnen eten. Door het invriezen kun je het gerecht een tijdje laten ontdooien en opwarmen.

Dit gerecht is typisch zo’n gerecht waar de meeste mensen teveel van maken, en dat komt waarschijnlijk door de omvang van de ovenschaal.

Maar het is altijd handig als je nog restjes hebt om op te warmen. Bovendien is weggooien natuurlijk zonde.

Houdbaarheid Lasagne

Bij de houdbaarheid van de lasagne, maakt het niets uit of deze al gebakken is of niet.

Nog niet gebakken lasagne kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren, en ook een restje gebakken lasagne kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren voordat je het moet opwarmen.

Datzelfde is van toepassing bij het invriezen.

Nog niet gebakken lasagne kun je na het invriezen nog drie maanden bewaren, en ook reeds gebakken lasagne kun je nog twee dagen bewaren als het is ingevroren.

Wat niet kan, is reeds ontdooide lasagne nogmaals invriezen.

Lasagne bewaren

Nog niet gebakken lasagne kun je, als je dit vooraf afdekt met vershoudfolie, in de ovenschaal in de koelkast plaatsen. Je hoeft dan voor het bakken alleen nog maar de vershoudfolie te verwijderen.

Een restje gebakken lasagne kun je het beste op een bord bewaren, natuurlijk ook weer afdekken met vershoudfolie. Je kunt het bord dan zo in de magnetron warm maken. Natuurlijk wel eerst het vershoudfolie verwijderen.

In de ovenschaal bewaren kan vanzelfsprekend ook.

Wil je de lasagne invriezen, dan kun je deze het beste in diepvriesdozen bewaren.

Nog niet gebakken lasagne eerst afdekken met vershoudfolie, heb je een afsluitbare ovenschotel, dan kun je deze met deksel invriezen. Mits natuurlijk de ovenschotel wel tegen het invriezen kan.

Lasagne invriezen

Lasagne invriezen is een goede methode om het langer houdbaar te maken.

Denk er wel om dat de lasagne nooit afgedekt moet worden met aluminiumfolie. Dat kan kleurverschil tot gevolg hebben. Overigens ook niet als je de lasagne in de koelkast plaatst.

Deel ons op social media