Site Overlay
Stoofpeertjes bewaren

Stoofpeertjes bewaren

Stoofpeertjes bewaren kan beste wel lastig zijn, want de zachte en gekookte peren blijven natuurlijk niet lang goed als je daar niets voor doet.

Op voorhand zeggen we erbij dat je de stoofpeertjes kunt inmaken, als je daar tenminste ruimte voor hebt en een inmaakketel. Dat is een bewaarmethode waarmee je de peren tot een jaar kunt bewaren, mits natuurlijk de weckpotten of jampotten niet geopend zijn.

Wil of kun je niet inmaken, dan blijven er eigenlijk maar drie methode over. Alles binnen 2 tot 3 uur opeten, in de koelkast bewaren, of invriezen.

Houdbaarheid Stoofpeerjtes

Stoofpeertjes blijven bij kamertemperatuur, afhankelijk van de bereiding, maximaal een paar uur goed.

In de koelkast kun je de gekookte stoofperen nog ongeveer 2 dagen bewaren. Je moet het dan wel in een afgesloten plastic bakje doen.

In de vriezer kunnen de stoofperen nog 3 tot 4 maanden bewaard worden.

Stoofpeertjes bewaren

Allereerst de peerjtes altijd laten afkoelen tot op kamertemperatuur. Pas daarna in een plastic bakje doen en met de deksel luchtdicht afsluiten. Dan kun je de peertjes in de koelkast plaatsen.

Stoofpeertjes invriezen

Stoofpeertjes invriezen doe je het beste ook in een plastic diepvriesbakje, want in een diepvrieszakje gaat het niet altijd goed.

Wel eerst goed laten afkoelen vanzelfsprekend.

Vergeet niet om het luchtdicht met de deksel af te sluiten, en er een etiket met naam en invriesdatum op te plakken.

Deel ons op social media

1 thought on “Stoofpeertjes bewaren

Comments are closed.