Site Overlay
Varkensrollade bewaren

Varkensrollade bewaren

Varkensrollade bewaren, en daarbij moeten we natuurlijk wel onderscheid maken tussen een verse ongebakken rollade en een reeds gebakken rollade, is natuurlijk niet echt moeilijk. Als je tenminste weet hoe je dit het beste kunt doen.

Het is een rollade die vaak met de feestdagen gegeten wordt, en waar ook vaak een restje van over blijft. Want wij Nederlanders koken gemiddeld nagenoeg altijd veel te veel met dit soort maaltijden.

En vooral met de feestdagen eten we van alles, en blijft er dus veel over van het diner.

Houdbaarheid Varkendsrollade

Een reeds gebakken varkensrollade, of een restje, kun je in de koelkast nog maximaal 2 dagen bewaren.

Ingevroren kun je dit zelfs nog 3 maanden bewaren, waarbij de smaak niet minder lekker wordt.

Ook een nog niet gebakken varkensrollade kun je, mits goed afgedekt, maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Lekkerder is het overigens om de rollade dezelfde dag of een dag na het kopen te bereiden.

Ook een ongebakken rollade kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.

Varkensrollade bewaren

Een nog niet gebakken varkensrollade kun je het beste in de verpakking bewaren waarin je het hebt gekocht.

Wil je de rollade invriezen kun je daar eventueel nog een diepvrieszak of diepvriesbakje omheen doen.

Is de rollade gebakken, dan bewaar je het in de koelkast het beste in een afgesloten plastic bakje, dus niet open op een bord in de koelkast.

Wil je deze gebakken rollade invriezen kun je het beste het vlees verpakken in een diepvriesbak dat je luchtdicht kunt afsluiten.

Varkensrollade invriezen

Een ongebakken rollade kun je invriezen in de verpakking van de slager of de supermarkt, maar eventueel kun je deze nog verpakken in een extra diepvrieszak of diepvriesbak.

Een gebakken rollade, of een restje, laat je eerst afkoelen tot op kamertemperatuur. Daarna verpakken in een diepvriesbak of diepvrieszak, en lucht dicht afsluiten.

Dan minimaal 24 uur laten invriezen.

Deel ons op social media