Kippenpoten bewaren is natuurlijk best wel een lastig iets, want kippenvlees is erg teer en kan best wel snel bederven of bacteriën gaan bevatten.
Dus moet er met kippenvlees in het algemeen toch wel meer voorzichtig worden omgegaan, en dat is van toepassing bij rauw vlees, maar ook bij gebakken kip.
Daarbij moet de omgeving waar kip op ligt of waar het op gesneden wordt, altijd zeer goed schoon gemaakt worden. Zeker bij rauw kippenvlees.
Als je de regels voor het bewaren goed in de gaten blijft houden, dan kun je optimaal genieten van een heerlijk en veelzijdig stukje vlees.
Houdbaarheid kippenpoten
Eén van de geliefdste stukken kip is natuurlijk de kippenpoot. Gebakken kun je dit twee dagen in de koelkast bewaren.
Nog niet gebakken kippenpoten kun je ook twee dagen in de koelkast bewaren maar daarbij moet je goed opletten dat het vlees geen andere producten in de koelkast kan aanraken.
Dus goed afdekken, en altijd een bord onder de kippenpoten. Dat voorkomt dat vocht uit het vlees de hele koelkast kan besmetten met mogelijke bacteriën.
In de vriezer kun je kip drie maanden goed houden.
Kippenpoten bewaren
Bij voorkeur op een bord leggen, als de kippenpoten nog niet verpakt zijn, en bord en kippenpoten in vershoudfolie inpakken.
Koop je kippenpoten in de supermarkt zitten deze normaal gesproken al in een dichte plastic verpakking.
Kippenpoten invriezen
Kippenpoten invriezen is een prima methode om het vlees veilig langer te kunnen bewaren.
- De poten verpakken in vershoudfolie, en daarna in diepvriesbakken of diepvrieszakken.
- Luchtdicht afsluiten en voorzien van etiket met daarop naam en datum.
- Invriezen bij minimaal min 18 graden.