Spareribs bewaren, en daarbij is het eigenlijk niet van belang of de spareribs gemarineerd zijn of niet, doe je vanzelfsprekend in koelkast of vriezer. Tenminste als je het vlees niet dezelfde dag op de barbecue wilt bereiden.
Het is een typisch zomervlees, want buiten het barbecueseizoen worden er veel minder spareribs gegeten.
Raar eigenlijk want dit vlees kun je ook prima bereiden in de pan of in de oven, dus het is ook vlees dat je gerust kunt eten als het een keertje geen mooi en warm weer is.
Wel van belang is of het vlees vacuüm in plastic verpakt is, in deze verpakking koop je het vlees vaak bij de supermarkt, of niet. Natuurlijk zorgt een dergelijke verpakking voor een verlenging van de houdbaarheid, maar de smaak kan ook aangetast worden.
Houdbaarheid Spareribs
Niet vacuüm verpakte spareribs kun je in de koelkast twee tot drie dagen bewaren. Beter is het natuurlijk om het vlees niet te lang te bewaren, dus bij voorkeur dezelfde dag of de volgende dag bakken.
Gemarineerde spareribs kun je maximaal nog twee dagen in de koelkast bewaren, maar dat ligt puur aan de marinade.
Zowel gemarineerd als niet gemarineerde spareribs kun je ongebakken invriezen. En ook reeds gebakken spareribs kun je prima invriezen. De bewaarperiode bedraagt dan 6 tot 8 maanden.
Spareribs bewaren
Spareribs, gemarineerd of ongemarineerd, bewaar je het beste afgedekt in de koelkast, bijvoorbeeld op een bordje zodat eventueel vleessap niet bij andere levensmiddelen in de koelkast kan komen.
Heb je het vlees bij de slager gekocht, dan is het in speciaal vleespapier verpakt. Dat kun je direct op een bord in de koelkast leggen.
Heb je vlees uit de supermarkt dat geheel in plastic verpakt is, leg het dan in de koelkast maar haal dit niet uit de verpakking. Dat doe je dan 10 minuten voordat je het vlees daadwerkelijk gaat bakken.
Spareribs invriezen
Wil je spareribs langer bewaren, dan is invriezen een goede methode. Daarbij maakt het verder niet uit of het vlees gemarineerd is of niet, en het maakt ook niet uit of het vlees gebakken is of niet.
Vries het in de plastic verpakking uit de supermarkt in, of doe het vlees in een diepvriesbak en sluit het luchtdicht. In dit laatste geval het vlees wel eerst even droog deppen met keukenpapier.