Site Overlay
Varkenshaas bewaren

Varkenshaas bewaren

Varkenshaas bewaren doe je vanzelfsprekend erg zorgvuldig, want het is een goed en meestal niet het goedkoop stuk vlees.

Het is toch wel een vleessoort dat je in ieder geval niet iedere week zult eten, en dat vaak pas op tafel komt als er wat te vieren is.

Daarom zou het zonde zijn als het vlees niet op de juiste manier bewaard wordt, en vooral als het vlees daardoor minder zou gaan smaken.

Vlees bewaar je beter ook niet te lang in de koelkast, want daarin kan het vlees ook kwaliteit verliezen. Vers gekochte varkenshaas kun je daarom het beste meteen na aankoop klaar maken, of in ieder geval nog dezelfde dag.

Door omstandigheden kan het natuurlijk zijn dat je dit vlees wat langer in de koelkast moet bewaren, maar beperk de bewaartijd wel zoveel mogelijk. Anders is het verstandiger om de varkenshaas in te vriezen, en 12 uur voor de bereiden te ontdooien in de koelkast.

Houdbaarheid Varkenshaas

Rauwe, nog niet klaar gemaakte varkenshaas, kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Wel goed afdekken, en voor bereiding even droog deppen.

In de vriezer kun je rauw ingevroren varkenshaas tot drie maande goed houden.

Varkenshaas die al gebakken of gegrild is, kun je ook twee dagen in de koelkast bewaren. Ook hierbij moet je het vlees wel afdekken, zodat andere levensmiddelen het vlees niet kunnen beïnvloeden.

Gebakken of gegrilde varkenshaas kun je overigens ook invriezen. De bewaartijd bedraagt dan ongeveer 3 maanden. Ontdooien op een bord in de koelkast.

Varkenshaas bewaren

Rauwe varkenshaas kun je het beste in vetvrij papier bewaren, op een bordje of in een schaal, en natuurlijk in de koelkast. Als je het vlees gaat bereiden nog even droog deppen met keukenpapier.

Natuurlijk kun je het vlees ook in een bakje bewaren, maar dan wel goed afsluiten. Leg ook geen scherpe levensmiddelen bij het vlees, dit kan de smaak beïnvloeden. Denke bijvoorbeeld aan stinkende kaas of uien.

Varkenshaas invriezen

Varkenshaas invriezen kan een prima bewaarmethode zijn. Wel verpakken in luchtdicht af te sluiten diepvriesbak, of diepvrieszak.

Ontdooien doe je het vlees het beste in de koelkast.

Deel ons op social media