Site Overlay
Schnitzel bewaren

Schnitzel bewaren

Schnitzel bewaren, ongepaneerd of gepaneerd, doe je bij voorkeur in de koelkast als je het vlees kort wilt bewaren, of in de vriezer als je het vlees langer wilt bewaren.

Tenminste als het vlees nog niet gebakken is.

Hoewel je schnitzel ook kun bewaren in de vriezer of de koelkast, als het vlees al wel gebakken is. Vooral bij het invriezen zit er dan wel een groot verschil in het aantal maanden dat het vlees bewaard kan worden, tussen gebakken en ongebakken schnitzel.

Houdbaarheid Schnitzel

Nog niet gebakken schnitzel kun je in de koelkast kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, wel goed afgedekt vanzelfsprekend. Deze versie kun je in de vriezer vier tot 6 weken bewaren.

Gebakken schnitzel daarentegen kun je in de vriezer tot drie maanden bewaren, maar in de koelkast ook twee dagen. Mits het vlees goed is afgedekt.

Schnitzel bewaren

Ongebakken schnitzel bewaar je in de koelkast bij voorkeur in een afgesloten plastic bakje, of als je het vlees bij de slager of de supermarkt hebt gekocht, in de verpakking waarin het bij aankoop zat.

Gebakken schnitzel kun je in aluminiumfolie verpakken en dan op een bord in de koelkast leggen. Of in een plastic bakje.

Vries je het vlees in, en dat is van toepassing bij beide bovenstaande varianten. Dan verpak je het in een diepvrieszak of een diepvriesbak.

Bij het bewaren maakt het verder niet uit of het vlees gepanneerd is, of niet.

Schnitzel invriezen

Schnitzel invriezen doe je door eerst zoveel mogelijk overtollig paneermeel van het vlees te kloppen. Is de schnitzel niet gepaneerd hoeft dat natuurlijk niet.

Dan of de schnitzel verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak, of eerst bakken voordat je het vlees verpakt in invriest. Bij dit laatste is de bewaartijd langer, en kun je het vlees na ontdooien makkelijk opwarmen in magnetron of airfryer.

Deel ons op social media