Site Overlay
Bitterballen bewaren

Bitterballen bewaren

Bitterballen bewaren, de juiste methode hangt af van of de snack is gefrituurd of niet, doen we normaal gesproken in de koelkast of in de vriezer.

Ongefrituurde bitterballen kun je het beste kort in de koelkast bewaren, maar beter is deze in te vriezen totdat je ze nodig hebt.

Gefrituurde bitterballen die je over hebt gehouden, kun je nog een tijdje in de koelkast bewaren. Invriezen wordt afgeraden.

Overigens hebben we het hier over bitterballen die je zelf hebt gemaakt.

Koop je ze in de winkel, dan zijn de bitterballen meestal al ingevroren. Deze bewaar je dan het beste, tot het moment dat je ze wilt frituren, in de vriezer.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook versies die je niet hoeft te frituren, maar bijvoorbeeld in de oven of airfryer moet bereiden. Deze koop je ook uit de vriezer in de winkel, en moeten tot gebruik dus ook weer thuis in de vriezer.

Houdbaarheid Bitterballen

Zelf gemaakte, maar nog niet gefrituurde, of ontdooide gekochte bitterballen, kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Gefrituurde bitterballen kun je nog 2 dagen in de koelkast bewaren.

In beide gevallen moet deze lekkernij wel goed afgedekt worden, bij voorkeur in een afgesloten plastic zak of in een met deksel afgesloten bakje.

Zelf gemaakte bitterballen kun je 12 maanden in de vriezer bewaren. Als ze in de winkel gekocht zijn en nog steeds bevroren zijn, dan kun je het beste op de verpakking kijken naar de tht-datum.

Bitterballen bewaren

Bitterballen die je gekocht hebt zitten meestal in een doosje of in een afgesloten plastic zak. Zo kunnen ze ook bewaard worden in de koelkast en in de vriezer.

Heb je de bitterballen zelf gemaakt, dan bij voorkeur of in een afgesloten zak, of in een afgesloten plastic bakje verpakken.

Zo kunnen ze of in de koelkast, maar ook in de vriezer bewaard worden.

Bitterballen invriezen

Zelf gemaakte bitterballen invriezen doe je door de snack te verpakken in een diepvrieszak of een diepvriesbak.

Luchtdicht afsluiten en voorzien van een label met naam en invriesdatum.

Dan minimaal 24 uur in de vriezer invriezen.

Deel ons op social media