Site Overlay
Hummus bewaren

Hummus bewaren

Hummus bewaren doe je vanzelfsprekend in de koelkast, want het is gemaakt van kikkererwten, hoewel er tegenwoordig hummus te kop is van andere peulvruchten. Bij alle variaties zijn de peulvruchten gekookt, en dus kan de hummus bederven.

Bovendien zit er wel verschil tussen zelf gemaakte hummus, en de versie die kant en klaar gekocht kan worden in de supermarkt.

De gekocht hummus gaat vaak langer mee, en al helemaal als de verpakken nog niet geopend is.

Houdbaarheid Hummus

Gekochte hummus, waarvan de verpakking nog niet geopend is, kan in de koelkast tot 10 dagen bewaard worden.

Is de verpakking geopend, dan moet je het binnen maximaal 5 dagen opeten, want daarna gaat de kwaliteit en de smaak minder worden.

Je kunt de hummus ook invriezen, dan blijft het ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.

Hummus bewaren

Humus kun je het beste altijd in de koelkast bewaren, of het nu zelf gemaakt is of in de winkel gekocht. Verder maakt het niets uit of de verpakking al geopend is of niet.

De versie uit de supermarkt zal doorgaans minder snel bederven, omdat er conserveringsmiddelen inzitten, die je er niet in zult stoppen als je de humus zelf maakt.

Overigens maakt het ook weinig uit of er smaakmakers in de hummus gebruikt zijn, bijvoorbeeld kruiden en dergelijke. De hummus moet op dezelfde manier bewaard worden, en blijft 5 tot 10 dagen houdbaar.

Hummus invriezen

Hummus invriezen kan als je dit zelf gemaakt hebt. Bij gekocht hummus kan het zijn dat het minder lang houdbaar is in de vriezer, of dat de textuur en smaak verloren gaat na het invriezen of ontdooien.

Doe de zelf gemaakte hummus in een diepvriesdoosje en sluit dit luchtdicht af. Etiket erop, zodat je later weet wat er in het bakje zit, en invriezen.

Deel ons op social media