Site Overlay
Pizza bewaren

Pizza bewaren

Pizza bewaren, is dat een goed of een slecht idee? Dat ligt er dan aan of het een gekochte pizza is of helemaal zelf gemaakt.

Bij een zelf gemaakte pizza heb je wat meer mogelijkheden, bij een gekocht pizza uit de supermarkt of van het pizzarestaurant heb je wat minder mogelijkheden.

Een pizza die van het restaurant komt, of uit de supermarkt die je zelf bakt, zijn misschien erg lekker, maar eigenlijk toch wel binnen een dag opeten.

Houdbaarheid Pizza

Laten we voorop stellen dat een pizza in een bezorgdoos op het aanrecht bewaren geen goed idee is, dit i.v.m. mogelijke bacteriƫn op de warme pizza. Toch gebeurt dat regelmatig.

Enerzijds is de pizzadoos niet geschikt om een pizza langer dan slechts de bezorgtijd te bewaren, anderzijds moet ook pizza gewoon in de koelkast. Dan kun je de pizza nog bewaren tot twee dagen.

En dat is ook van toepassing op de pizza uit de supermarkt die je gebakken hebt.

Natuurlijk kun je deze variant eventueel gebakken invriezen, maar misschien moeten we dan wel afraden. Je weet namelijk niet of deze pizza al eens in de vriezer geweest is, en het opnieuw invriezen is dan niet mogelijk.

Bij een pizza die je zelf hebt gemaakt, dus inclusief het deeg, is dat een heel ander verhaal. Het is vers gemaakt en vers gebakken. Houdbaar in de koelkast, mits afgedekt, tot drie dagen.

Ook het invriezen kan zowel in gebakken als in ongebakken vorm.

De ongebakken vorm is dan tot 3 maanden in de vriezer houdbaar. Ontdooien buiten de koelkast en daarna bakken.

De gebakken pizza is ongeveer een maand houdbaar in de vriezer.

Pizza bewaren

Een gebakken pizza altijd na het eten in de koelkast bewaren, bij voorkeur afgedekt.

Zelf gebakken? Dan kan deze ook in de diepvries.

Helemaal zelf gemaakt? Dan kan de pizza gebakken drie dagen in de koelkast, en tot wel drie maanden in de vriezer bewaard worden.

Pizza invriezen

Pizza invriezen? Een zelf gemaakte kun je inderdaad invriezen, zowel in gebakken als in ongebakken vorm.

  1. Doe de pizza eerst in vershoudfolie en verpak de pizza in een speciale diepvriesdoos. Je kunt ook stukken in een normale diepvriesdoos verpakken.
  2. Bij minimaal min 18 graden invriezen.

Als je alleen de bodem invriest, kun je deze tot wel 8 maanden bewaren. Na het ontdooien kun je dan de bodem beleggen en bakken.

Deel ons op social media