Site Overlay
Augurk bewaren

Augurk bewaren

Augurk bewaren, vers of in het zuur. Bij augurken denkt natuurlijk iedereen aan de augurken in het zuur die veelvuldig in de supermarkt gekocht worden en bij allerlei gerechten gegeten worden.

Maar steeds meer mensen kweken zelf augurken in de tuin, en ook steeds vaker worden verse augurken aangeboden in de supermarkt of bij de groenteboer.

Met deze verse augurken kun je van alles maken, het is in feite familie van de komkommer, alleen ietwat kleiner. Natuurlijk wordt hiervan overigens een groot gedeelte in het zuur ingemaakt.

Houdbaarheid Augurk

Een verse augurk kun je tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast slechts maximaal twee dagen, maar al snel zul je zien dat de augurken zachter worden doordat deze bij kamertemperatuur vocht verliezen.

Bij augurken in het zuur hangt het er vanaf of de pot nog dicht is, of niet.

Een geopende pot kun je na het openen nog 4 weken met deksel op de pot bewaren.

Een ongeopende pot zure augurken kan nog tot 12 maanden bewaren bij zelf ingemaakte augurken, of tot de THT-datum bij een gekochte pot.

Verkleuren de augurken in de pot, wordt het zuur troebel, of zie je schimmel? dan zijn de augurken niet meer goed.

Zie je bij een ongeopende pot de deksel bol gaan staan, dan is de kans groot dat de augurken aan het bederven zijn. In dat geval ruiken en eventueel proeven om zekerheid te krijgen.

Augurk bewaren

Verse augurk bewaar je altijd in de koelkast. Niet in een plastic zak om zweten en dus vocht te vermijden. Bij voorkeur in een jute zak, en op de onderste plank.

Een geopende pot zure augurken bewaar je ook in de koelkast.

Een gesloten pot kun je bij kamertemperatuur bewaren.

Augurk invriezen

Augurk invriezen? Het kan wel, maar we raden het af omdat je de augurken na ontdooien niet meer op de gebruikelijke wijze kunt eten.

Deel ons op social media