Site Overlay
Gekookte aardappelen bewaren

Gekookte aardappelen bewaren

Gekookte aardappelen bewaren doe je het beste gewoon in de koelkast, hoewel de vriezer een goede optie is als je de aardappelen langer wilt bewaren.

Want het is zonde om de gekookte aardappelen weg te gooien die je niet meer eet. Beter kun je er bijvoorbeeld gebakken aardappelen van maken.

Hoef je morgen of overmorgen minder aardappelen te koken.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer gerechten wat je met reeds gekookte aardappelen kun maken.

Houdbaarheid rabarber

Gekookte aardappelen kun je in de koelkast nog twee dagen bewaren.

De aardappelen moet je dan wel eerst helemaal tot op kamertemperatuur af laten koelen, en dan in een plastic schaaltje met deksel in de koelkast plaatsen.

In de vriezer kun je dit soort aardappelen overigens ook bewaren. Houdbaar tot drie maanden.

Gekookte aardappelen bewaren

Gekookte aardappelen bewaren doe je, tenminste als je de aardappelen niet langer wilt bewaren, natuurlijk in de koelkast. Maar dan alleen als je de aardappelen slechts een paar dagen wilt bewaren.

Want na twee dagen gaat de vut er wel uit. Daarna raden we het af om de aardappelen nog te gebruiken. De structuur is dan dusdanig veranderd dat het niet meer echt lekker is om de aardappelen nog op te bakken of anders te bereiden.

Het is ons dan ook onbegrijpelijk dat op sommige sites wordt vermeld dat je gekookte aardappelen wel tot 4 dagen kunt bewaren. Het is niet lekker, dus niet doen.

Wil je de aardappelen langer bewaren, dan kun je deze goed invriezen. En dat is een mogelijkheid die niet veel mensen kennen. Toch is het invriezen van gekookte aardappelen zelfs een hele goede manier, want de textuur en smaak blijft behouden.

Wel moeten de aardappelen, en dat is ook van toepassing voor het bewaren in de koelkast, eerst tot op kamertemperatuur afkoelen. En doe tijdens het afkoelen geen deksel op de pan, want dan blijft het vocht bij de aardappelen hangen. Daardoor kunnen de aardappelen heel vochtig worden, end e smaak gaat achteruit.

Dus gewoon in de pan laten afkoelen zonder deksel op de pan. Dan pas anders verpakken.

Gekookte aardappelen invriezen

Gekookte aardappelen eerst laten afkoelen tot op kamertemperatuur, anders kan bij het invriezen de structuur van de aardappelen veranderen, en kan er veel ijs ontstaan.

Dan de aardappelen verpakken in diepvriesbakken of diepvrieszakken, en 24 uur invriezen.

Deel ons op social media