Site Overlay
Aubergine bewaren

Aubergine bewaren

Aubergine bewaren doe je niet in de koelkast maar op een koele plek, maar je kunt de groente ook drogen of invriezen.

Drogen is geen gangbare bewaarmethode, je kunt dit vergelijken met het drogen van bijvoorbeeld fruit.

Als je de aubergine bewaard in de koelkast, dan moet je wel opletten dat de groente droog blijft, en niet al te koud. Dus bij voorkeur niet bewaren in een afgesloten plastic zak, en ook liever niet in de groentelade.

Deze groentelade is vaak erg vochtig, en daar kunnen de meeste soorten groente niet goed tegen. De groente gaat dan sneller rotten.

Dat is overigens ook het geval als je groente bewaard in een afgesloten plastic zak. De groente gaat zweten, en door het vocht sneller rotten.

Beter is het de groente buiten de koelkast te bewaren, maar daar straks meer over.

Houdbaarheid Aubergine

Als je zelf in moestuin of kas, aubergine kweekt, oogst de groente dan vroeg in de ochtend. Voordat de zon opkomt zit er het meeste vocht in de groente.

Koop je aubergine in de winkel of bij de groenteboer, dan bij voorkeur vroeg in de ochtend kopen. Dan zit er dus meer vocht in de vruchten, en de smaak is beter.

Aubergine kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Dat is misschien een raar advies, maar deze groente kan erg slecht tegen lage temperaturen.

Buiten de koelkast kun je de groente, mits vers gekocht of geoogst, kun je aubergines nog tot een week bewaren. Het meest ideaal is een ietwat vochtige plek, en vooral een koele plek.

Een kelder of vorstvrije schuur is dus het meest ideaal.

In de koelkast kan de groente goed blijven, maar ook door de kou zacht worden. Je krijgt dan koudeschade aan de vruchten.

In de vriezer kun je de groente maar liefst 12 maanden bewaren.

Aubergine bewaren

Aubergine bewaar je dus het beste op een koele en donkere plek. In een open zak, of nog beter in een netje dat je kunt ophangen in bijvoorbeeld de kelder.

Aubergine invriezen

Aubergine invriezen, je moet de groente dan welk kort blancheren, is een prima methode om de vruchten langer houdbaar te maken.

Aubergine kun je tot wel 12 maanden ingevroren goed houden.

Deel ons op social media