Site Overlay
Zalm bewaren

Zalm bewaren

Bij zalm bewaren ben je waarschijnlijk ietwat voorzichtiger dan je normaliter bij levensmiddelen zou zijn. Enerzijds is goede zalm best wel duur, anderzijds staat vis er natuurlijk bekend om dat het wat lastig kan zijn.

Natuurlijk komt daar vooral het mogelijk bederven van de vis om de hoek kijken, want dat is zeker geen pretje.

Daarom adviseren we toch iedereen om vis in het algemeen, altijd op de juiste manier te bewaren. Zodat er niets met de vis of de zalm mis kan gaan.

En voor diegene die het nog niet wist, vis kun je het beste meteen bereiden. En maximaal een dag goed afgedekt in de koelkast bewaren.

Houdbaarheid Zalm

Zalm kun je, maar dat schreven we zonet al, het beste meteen dezelfde dag bereiden als je de vis vers gekocht hebt.

Koop je ingevroren zal moet je voorzichtig zijn dat het niet ontdooit onderweg naar huis. Is dit het geval dan de vis dezelfde dag bereiden, anders meteen weer invriezen.

Ingevroren zalm, als je het ingevroren koopt kijk dan voor de zekerheid op de datum op de verpakking, kun je doorgaans 3 maanden in de vriezer bewaren. Tenminste als de vis nog niet gebakken is.

Gebakken vis heeft meestal een ietwat kortere bewaartijd in de vriezer.

Verse vis kun je eventueel, dat wil zeggen goed afgedekt, nog een dag in de koelkast bewaren. Moet je de vis langer bewaren kijk dan goed of de vis nog goed is. Dus ruik eraan, en kijk ook of de zalm glazig begint te worden.

Denk je dat de vis niet goed meer is? Neem dan geen risico en gooi de vis weg.

Zalm bewaren

In de koelkast, of invriezen in de vriezer.

Gebakken of gegrilde vis kun je overigens nog twee dagen in de koelkast bewaren, en een week of zes in de vriezer. Ook hierbij weer goed verpakken.

Zalm invriezen

Zalm invriezen, maar dat is van toepassing op de meeste soorten vis, is prima mogelijk.

Vis kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Deel ons op social media