Site Overlay
Oesters bewaren

Oesters bewaren

Oesters bewaren is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk, want iedereen weet dat deze lekkernij ook helemaal verkeerd kan vallen. En iedereen die wel eens oesters eet weet natuurlijk dat je er altijd voor moet zorgen dat de zeevruchten niet bederven.

Oesters kunnen het beste zo vers mogelijk gegeten worden, dat is ook de reden dat de mest mensen deze zeevruchten direct na aankoop eten.

Toch kan het voorkomen dat de oesters eerst één of meerdere dagen moet bewaren.

Belangrijk is ook om te weten hoe je verse oesters kunt herkennen. Deze horen namelijk dicht te zijn, maar soms staat een schelp toch iets open.

Tik er dan even tegen. Sluit de schelp zich, dan kun je de oester gewoon noch eten. Maar sluit de schelp zicht niet, dan moet je schelp en inhoud weggooien.

Houdbaarheid Oesters

Oesters kunnen, als ze op de juiste manier bewaard worden, tot wel 14 dagen bewaard worden. Dat is dus twee weken lang, maar dat ligt er natuurlijk wel aan hoed het bewaard wordt, en hoe vers de oesters waren toen je ze kocht.

We gaan dus uit van een bewaarperiode van ongeveer 9 dagen.

Oesters bewaren

Meestal zitten de oesters in een plastic doosje als je deze koopt. Dat doosje zet je in de koelkast, maar doe wel iets zwaars op de deksel.

Dat voorkomt dat de schelpen open kunnen gaan.

Doe de oesters nooit in een volledig afgesloten doosje of opbergbak in de koelkast. De oesters kunnen dan geen lucht meer krijgen, want ook buiten het water kunnen deze zeevruchten lang in leven blijven, maar hebben we lucht nodig.

Je kunt ze ook in een plastic bakje doen, geen deksel maar wel wat ijs er bovenop doen.

Of leg ze in een schaal, en doe daar wat is bovenop.

Overigens, invriezen kan ook, en de oesters blijven dan nog 4 maanden goed.

Oesters invriezen

Oesters invriezen doe je door de oesters goed af te spoelen. Haal ze niet uit de schelp.

Leg de zeevruchten in een diepvriesbak, maar vul deze niet verder dan ongeveer 2 centimeter van de deksel.

De diepvriesbak afsluiten, etiket erop met naam en datum, en invriezen.

Deel ons op social media