Site Overlay
Schol bewaren

Schol bewaren

Schol bewaren, dat kan natuurlijk een beetje lastig zijn, want bij vis moet je altijd wat meer uitkijken dan bij de meeste andere levensmiddelen.

Vis kan namelijk snel bederven, en al helemaal als dit niet op de juiste manier bewaard wordt.

Bovendien moet je wel verschil maken tussen verse en nog niet gebakken schol, en reeds gebakken schol. Daarbij maakt het verder niet veel uit of de vis in de frituurolie gebakken is, of in een koekenpan of airfryer.

Houdbaarheid Schol

Verse schol, dus de nog niet gebakken vis, kun je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren, mits op de juiste manier bewaard.

Reeds gebakken schol kun je 2 dagen in de koelkast bewaren, als het afgedekt bewaard wordt.

In de vriezer kun je verse vis, dus ongebakken, tot 6 maanden bewaren. Reeds gebakken of gefrituurde schol kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.

Schol bewaren

Schol bewaren begint eigenlijk al op het moment dat je de vis koopt. Koop daarom de vis pas op het laatst mogelijke moment, dan is de vis immers verser.

Voor verpakte vis kun je in deze verpakking bewaren. Onverpakte vis kun het beste verpakken in vetvrij papier, of anders in een plastic bakje met deksel.

Leg de vis onderin de koelkast, want bovenin is het minder koud.

De vis ook nooit bij sterk ruikende levensmiddelen in de koelkast leggen, bijvoorbeeld niet bij gesneden uien of prei en dergelijke.

Schol invriezen

Schol invriezen kan dus bij verse en bij reeds gebakken of gefrituurde vis.

Doe de schol in diepvrieszakken of diepvriesbakken, en sluit de verpakking luchtdicht af.

Een etiket erop met naam en datum, zodat je altijd weet wat er in zit, en tot wanneer het houdbaar is.

Deel ons op social media