Site Overlay
Paksoi bewaren

Paksoi bewaren

Paksoi bewaren doe je vanzelfsprekend in de koelkast, en als je het langer wilt bewaren in de vriezer.

Want deze groente mag dan wel iets robuuster zijn dan veel andere groenten, maar kan niet echt lang bewaard worden buiten de vriezer.

Paksoi wordt meestal in een bussel verkocht, zeg maar een plant of groepje bladeren die aan een plant groeien. Dat is althans de beste manier om de groente te kopen.

Soms wordt in de supermarkt ook gesneden paksoi verkocht, wat natuurlijk ontzettend handig is omdat je het thuis niet meer hoeft te snijden.

Handig als je de paksoi niet hoeft te bewaren en dezelfde dag nog wilt gebruiken. Want veel langer kun je dergelijk gesneden paksoi niet bewaren, althans niet langer dan één dag.

Houdbaarheid Paksoi

Verse paksoi kun je nog 2 dagen in de koelkast bewaren, maar ook 2 dagen buiten de koelkast. Mits de groente natuurlijk vers is.

In de vriezer kun je de ingevroren paksoi nog ongeveer 12 maanden bewaren.

Gekookte paksoi kun je overigens nog een dag in de koelkast bewaren.

Paksoi bewaren

Het beste kun je paksoi bewaren in de koelkast in een plastic zak, waar gaatjes in geprikt zijn. Zo kan de groente lucht krijgen, en kan de groente niet gaan zweten.

Zou je deze groente in een afgesloten zak bewaren, zal de groente snel bederven. Of anders beginnen de randen van de bladeren te rotten.

Leg de groente ook niet los in de groentelade. Bewaren kan wel los op de onderste plank, maar slechts voor korte tijd.

Paksoi invriezen

Paksoi invriezen is de enige methode om deze groente langer dan een paar dagen te bewaren, maar de groente moet vooraf wel kort gekookt worden.

Was de bladeren, en snij deze in reepjes of stukjes. In een pan met ruim water aan de kook brengen en 2 minuten laten koken.

Afgieten en luchtdicht verpakken in een diepvrieszak.

Dan minimaal 24 uur laten invriezen.

Deel ons op social media