Site Overlay
Wortelsoep bewaren

Wortelsoep bewaren

Wortelsoep bewaren doe je in de koelkast of in de diepvriezer, want andere goede bewaarmethoden zijn er voor soep eigenlijk niet.

Soep kun je namelijk slechts kort bij kamertemperatuur bewaren, de soep kan dan snel zurig en ranzig worden. Dat is dan een teken dat de soep bedorven is.

Bij wortelsoep, en dat komt doordat wortels vrij zoet zijn, kun je buiten de koelkast bovendien snel last van ongedierte krijgen. Dat komt op de geur van de soep af.

Houdbaarheid Wortelsoep

Vers gemaakte wortelsoep, dus niet uit een pakje, kun je 2 dagen in de koelkast bewaren, en 3 tot 4 maanden in de vriezer.

Soep die gemaakt is met een zakje, of uit blik of plastic verpakking kant en klaar gekocht, kun je in de koelkast ook 2 dagen bewaren.

Maar deze soep kun je beter niet invriezen, en als je de soep toch invriest is de houdbaarheid beperkt tot enkele weken.

Wortelsoep bewaren

De wortelsoep eerst helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de soep minder snel zuur wordt, en bij invriezen kan het het vormen van ijskristallen voorkomen.

Dan verpakken in een afsluitbare plastic bak of een diepvriesbak.

Zo kun je de soep goed bewaren in de koelkast, of in de vriezer.

Wortelsoep invriezen

Wortelsoep invriezen is goed mogelijk, mits de soep niet gemaakt is met melk, room, of andere melkproducten.

Melkproducten kunnen namelijk lastig worden ingevroren. Het kan wel, maar de soep kan wat textuur betreft bij het ontdooien veranderen.

De soep wel vooraf goed laten afkoelen, om de vorming van ijskristallen tegen te gaan.

Deel ons op social media