Site Overlay
Suikerbrood bewaren

Suikerbrood bewaren

Suikerbrood bewaren, en daarbij maakt het eigenlijk niet veel uit of je het brood zelf gebakken hebt of bij de bakker gekocht hebt, is voor veel mensen moeilijker dan je misschien zou denken.

En dat komt misschien ook wel omdat er natuurlijk veel suiker in het brood zit, wat het juist tot een geliefde broodsoort in Nederland maakt.

Je kunt denken dat door deze suiker het brood veel lager houdbaar zou zijn, of misschien bijna niet bederven kan. Suiker is immers ontzettend lang houdbaar, maar brood daarentegen nu juist weer niet.

Toch kun je suikerbrood goed bewaren, als je het op de juiste manier bewaard. En dat gebeurt niet altijd.

Houdbaarheid Suikerbrood

Suikerbrood kun je, mits natuurlijk op de juiste manier bewaard, 4 tot 7 dagen in de keukenkast bewaren. Wel moet je er dan voor zorgen dat het brood droog blijft, en niet vochtig wordt.

Je kunt suikerbrood ook invriezen, maar dan kun je het brood relatief kort bewaren, en ook dat komt door de suiker in het brood. Maximaal een maand in de vriezer bewaren.

Suikerbrood bewaren

Veel mensen bewaren suikerbrood in de koelkast, maar dit is nu juist de minst goede bewaarplek. Brood kan droog en hard worden in de koelkast, ook al bewaar je het boord in een afgesloten plastic zak.

Suikerbrood bewaren doe je het beste gewoon bij kamertemperatuur, in een afgesloten plastic zak. En bij voorkeur dan in een keukenkast.

Invriezen is ook een optie als je het brood wat langer wilt bewaren dan een paar dagen.

Suikerbrood invriezen

Suikerbrood invriezen doe je door het brood in een broodzak te verpakken, luchtdicht af te sluiten, en het boord in te vriezen.

Heb je het boord zelf gebakken dan is de werkwijze precies hetzelfde, maar dan moet het brood wel eerst afkoelen tot kamertemperatuur.

Deel ons op social media