Site Overlay
Goulash bewaren

Goulash bewaren

Goulash bewaren is eigenlijk heel simpel, en het is ook een gerecht dat zeer geschikt is om vooruit te koken. We bedoelen dan het vleesgerecht, exclusief bijgerechten zoals rijst of aardappelen.

Goulash wordt immers vaak gegeten met rijst, gekookte aardappelen, pasta, of brood.

Het gerecht wordt door velen ook lekkerder gevonden als het in een grotere hoeveelheid klaar gemaakt wordt. Net alsof de kruiden in een grotere hoeveelheid beter tot hun recht komen.

Je kunt zelfs de goulash tot wel drie dagen vooraf maken, zodat je op de dag zelf alleen nog het gewenste bijgerecht hoeft klaar te maken.

Het voordeel, na één of twee dagen is de goulash nog lekkerder geworden, omdat de smaken nog beter door het gerecht zijn getrokken.

Houdbaarheid goulash

Goulash kun je tot drie dagen afgedekt in de koelkast bewaren, maar bij voorkeur niet in de buurt van sterk ruikende levensmiddelen.

In de vriezer kan het gerecht drie tot vijf maanden bewaard worden. Maar verpak de goulash dan wel apart van eventuele bijgerechten. Want deze kunnen wel eens een andere bewaartijd hebben.

Goulash bewaren

Goulash kun je het beste in de pan waarin het gemaakt is, of in een plastic bakje in de koelkast bewaren. Wel moet het gerecht goed worden afgedekt. En natuurlijk moet de pan wel in de koelkast passen.

Bijgerechten die je gemaakt hebt kunnen het beste apart worden bewaard.

Natuurlijk moet de goulash wel eerst helemaal afkoelen tot op kamertemperatuur.

Goulash invriezen

Bij goulash invriezen moet je het gerecht ook eerst laten afkoelen. Dan verpak je het in diepvriesbakken. Diepvrieszakken zijn wat minder geschikt.

Als je het gerecht wilt ontdooien dan kun je dit het beste in de koelkast doen. Daardoor gaat het ontdooien langzamer, maar textuur en smaak blijven beter behouden.

Deel ons op social media