Site Overlay
Broccolisoep bewaren

Broccolisoep bewaren

Broccolisoep bewaren, de juiste bewaarmethode ligt aan hoe de soep gemaakt is. Bij verse zelf gemaakte soep heb je veel meer mogelijkheden, en kan de soep zelfs ingevroren worden.

Bij soep uit een pakje, uit een blik, of uit een zak, kan de soep meestal niet ingevroren worden. Meestal overigens wel nog een paar dagen bewaard worden in de koelkast.

Verse soep, die je soms bij de groenteboer of de slager kunt kopen, kan soms wel ingevroren worden. Vraag ernaar of invriezen mogelijk is.

Bij andere gekochte soep, is het wel altijd aan te bevelen om goed te letten op de data die op de verpakking staan.

Houdbaarheid Broccolisoep

Bij helemaal zelf gemaakte broccolisoep kun je er van uitgaan dat de soep nog 2 tot 3 dagen bewaard kan worden in de koelkast, en ingevroren in de vriezer is de soep nog 3 maanden houdbaar.

Als de soep is gemaakt met slagroom of andere melkproducten, kan wel de textuur wat veranderen in de vriezer.

Bij gekochte soep kun je uitgaan van een bewaarperiode van 1 tot 2 dagen in de koelkast.

Broccolisoep bewaren

Broccolisoep bewaar je het beste in een met een deksel afgesloten plastic bakje in de koelkast. De soep wel eerst helemaal laten afkoelen, voordat je de soep in de koelkast zet.

Dat is ook van toepassing als je de zelf gemaakte soep wilt invriezen.

Broccolisoep invriezen

Broccolisoep invriezen is dus mogelijk, tenminste als je deze soep zelf gemaakt hebt.

Ontdooien doe je bij voorkeur in de koelkast, en als er slagroom of andere melkproducten in de soep zijn gebruikt, roer dan tijdens het ontdooien de soep een paar keer goed door.

Bij gekochte soep kan het invriezen niet goed gaan, en dat komt door bepaalde stoffen die bij gekochte soep soms wordt toegevoegd aan de soep, om de smaak en houdbaarheid te verbeteren.

Deel ons op social media