Site Overlay
Witte kool bewaren

Witte kool bewaren

Witte kool bewaren hoef je niet altijd in de koelkast te doen, want deze koolsoort kan ook prima op een koele plek bewaard worden.

En dat hoeft niet de kelder te zijn. Want de kool kan het beste bewaard worden bij temperaturen onder de 12 tot 15 graden. Een vorstvrij schuurtje kan dus ook, of een bijkeuken.

Natuurlijk zullen bij deze bewaarmethode wel eens wat bladeren aan de buitenkant wat minder mooie worden, maar dan stroop je de buitenste bladeren er ook heel simpel vanaf.

Je kunt dit zien als het oprollen van een mouw van je overhemd, alleen dan met de buitenste bladeren van deze kool. En dat kan vanzelfsprekend ook met veel andere koolsoorten.

Houdbaarheid Witte kool

Witte kool, als er tenminste sprake is van een hele kool, kun je gerust twee tot drie weken op een koele plek bewaren. Een hele kool kun je 4 weken tot een maand in de koelkast bewaren.

Gesneden witte kool in een zak kun je nog maar een paar dagen in de koelkast bewaren. We bedoelen dan de gesneden kool van de supermarkt. Niet langer dan drie dagen in een gesloten zak in de koelkast bewaren.

Heb je een gedeelte van een kool afgesneden, bedek dan de snede met vershoudfolie en leg het in de koelkast. De rest kan namelijk nog 1 tot 2 weken op deze manier bewaard worden.

In de diepvries kun je witte kool tot wel een jaar goed houden.

Witte kool bewaren

Een hele witte kool kun je in de koelkast bewaren, maar ook daarbuiten. In de koelkast overigens wel beduidend langer.

Zoals we zonet al aangaven, kun je vieze bladeren er heel makkelijk vanaf halen. De bladeren daaronder zijn meestal weer mooi.

In de vriezer kun je de witte kool ook erg goed bewaren, mits eerst kort geblancheerd.

Witte kool invriezen

Witte kool invriezen is een prima methode om de kool erg lang houdbaar te maken.

Maak de kool schoon en snij de kool aan reepjes of stukjes. Goed wassen en in een pan aan de kook brengen.

Laat de kool 2 tot 3 minuten koken.

Af spoelen onder koud stromend water en daarna uit laten lekken en eventueel afdeppen met keukenpapier.

Verpakken in diepvriesbakken of diepvrieszakken en in de vriezer leggen.

Deel ons op social media