Site Overlay
Goulashsoep bewaren

Goulashsoep bewaren

Goulashsoep bewaren, één van de bekendste Oostenrijks-Hongaarse gerechten. De soep is eigenlijk een soort van rijk gevulde maaltijdsoep. Deze wordt vaak met aardappelen en goulashvlees bereid. Maar er zitten natuurlijk ook veel groenten zoals paprika, ui, en veel verse kruiden in de soep.

Als je de goulashsoep echt een keer wil proberen, dan kun je deze soep ook kant-en-klaar in blik in bijna iedere supermarkt kopen. Maar, het is natuurlijk altijd het lekkerste als je de goulashsoep zelf en vers maakt.

Je kunt de goulashsoep natuurlijk ook als je een keertje in Oostenrijk of Hongarije bent proberen, deze kun je het beste met een stuk stokbrood erbij eten.

Wist je dat de goulashsoep ook graag in landen die aan de Donau grenzen gegeten worden? Hier bedoelen we dus landen zoal Servië, Kroatië, Slovenië en nog veel meer landen.

Houdbaarheid Goulashsoep

 De Goulashsoep kun je afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen bewaren, bij voorkeur bewaar je deze het beste niet bij sterk ruikende levensmiddelen zoals uien of vis.

Als je de goulashsoep invriest,dan kun je deze maximaal 4 tot 6 maanden in de vriezer bewaren, verpak de soep dan wel in diepvriesbakje of diepvrieszakje wat.

Goulashsoep bewaren

Als je de Oostenrijks-Hongaarse goulashsoep wilt bewaren, moet je toch op een paar dingen letten.

Als je de soep wat langer wil bewaren, dan moet je deze in ieder geval afgedekt in de koelkast zetten.

Deze soep kun je namelijk niet langer dan 2 uur buiten de koelkast bewaren.

Je kunt de soep het beste in een afsluitbare bak of zak bewaren, maar bij voorkeur wel eerst goed laten afkoelen.

Goulashsoep invriezen

Bij het invriezen van de soep moet je ook op een paar kleine dingen letten.

Let er op dat je de soep in een diepvriesbak of diepvrieszak bewaart, maar let er ook op dat de diepvrieszakjes toch wat minder goed geschikt zijn om deze soep te bewaren. Het kan wel maar is niet optimaal.

Als je de soep wilt laten ontdooien, dan kun je dit het beste in de koelkast doen. De smaak en de textuur van de soep blijven hierdoor namelijk wat beter behouden.

Deel ons op social media