Site Overlay
Ugli fruit bewaren

Ugli fruit bewaren

Ugli fruit bewaren kun je op een paar verschillende manieren, maar wat is ugli fruit eigenlijk en waar komt dit soort fruit vandaan?

Ugli fruit wordt oorspronkelijk in Jamaica gekweekt, de fruitsoort ugli fruit wordt in Jamaica ook wel eens oe-glie genoemd.

Maar wat je ook moet weten is dat het fruit in de Engelstalige landen ugly, dus lelijk, genoemd wordt.

Het fruit heeft als de schil er nog aan zit een best zwaar gewicht, de ugli fruit met schil weegt namelijk ruim 400 gram.

Maar, als je de schil van het fruit afhaalt, dan weegt het ugli fruit nog maar ruim 260 gram.

De fruitsoort kun je goed gebruiken om sap te maken of om te verwerken in alcoholvrije cocktails, maar ook met wat yoghurt erbij kan het fruit erg lekker zijn.

Houdbaarheid ugli fruit

Hoe lang kun je de ugli fruit eigenlijk bewaren? Of meer gezegd hoe lang is de ugli fruit houdbaar?

Natuurlijk is er net zoals voor andere fruitsoorten ook hier een bewaaradvies voor het bewaren van het fruit.

Het Jamaicaanse fruit kun je in de koelkast, in de vriezer, en zelfs net zoals andere fruitsoorten op de fruitschaal bewaren.

Bewaar je het fruit op de fruitschaal, dan kun je het fruit maximaal 1 week bewaren.

Wordt het fruit in de koelkast bewaard, dan kun je deze maximaal 2 weken bewaren.

Ugli fruit bewaren

Het ugli fruit kun je gewoon net zoals veel andere soorten fruit op de fruitschaal bewaren, maar deze kun je natuurlijk ook in de koelkast bewaren.

Om het fruit dus zo te bewaren moet er natuurlijk nog wel een schil omheen zitten.

Zit er geen schil meer om het fruit, dan kun je de ugli fruit het beste in en bak met deksel, of in en zakje, in de koelkast bewaren.

Ugli fruit invriezen

Het ugli fruit kun je natuurlijk net zoals veel andere soorten fruit invriezen. Als je deze invriest, dan kun je deze maximaal 1 maand in de vriezer bewaren. Het beste kun je de schil er wel afhalen voor het invriezen.

Bij het invriezen moet je er wel op letten dat het fruit aan smaak en kwaliteit kan verliezen, hierdoor raden we het dus niet aan om deze fruitsoort in te vriezen.

Deel ons op social media