Site Overlay
Salade bewaren

Salade bewaren

Als we over salade bewaren spreken, dan denk je waarschijnlijk aan verschillende salades die je graag eet. In ons geval gaat het hier om salades gemaakt met verschillende producten zoals bijvoorbeeld yoghurt of crème fraîche.

Want wat je misschien niet weet, is dat een salade die gemaakt is op een basis van yoghurt minder lang houdbaar is dan een salade die gemaakt is op basis van crème fraîche.

Als je dus een salade wat langer wilt bewaren, dan let er er altijd op wat je voor de salade gebruikt.
Ook hier telt het spreekwoord hoe verser hoe lekkerder de salade.

Houdbaarheid salade

De houdbaarheid van salade kan in veel gevallen best wel van elkaar afwijken, hiermee bedoelen we dus dat niet elke salade dezelfde houdbaarheid heeft.

Salade gemaakt op basis van yoghurt
Een salade gemaakt op een basis van yoghurt is in de koelkast maximaal 2 tot 4 dagen houdbaar, maar let er wel op dat de salade hiervoor goed afgedekt moet zijn.

Salade gemaakt op basis van crème fraîche
Als je een salade gemaakt op een basis van crème fraîche wilt bewaren, dan kun je deze als de salade goed verpakt of afgedekt is maximaal 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren.

Salade gemaakt op basis van azijn
De salade gemaakt op basis van azijn is één van de salades die je best wel lang kunt bewaren. Deze salades kun je in de koelkast maximaal 7 dagen bewaren. De salade moet hiervoor wel goed verpakt of afgedekt zijn.

Salade gemaakt op basis van Griekse yoghurt
Een zelfgemaakte salade gemaakt op basis van Griekse yoghurt kun je net als een salade gemaakt op basis van een normale yoghurt maximaal 2 tot 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Salade gemaakt op basis van Mayonaise
Salades die gemaakt worden met een basis van mayonaise kun je afgedekt of verpakt maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Salade bewaren

Verschillende salades kun je eigenlijk altijd op dezelfde manier bewaren.
Een salade kun je het beste in een afsluitbare bak of zak bewaren, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je de salade in en slaschotel met een stuk folie erover bewaart.

Salade invriezen

Het invriezen van de verschillende salades is natuurlijk mogelijk, maar we adviseren om dit niet te doen, de salade kan door het invriezen aan smaak en kwaliteit verliezen.

Deel ons op social media