Site Overlay
Sushi bewaren

Sushi bewaren

Sushi bewaren doe je vanzelfsprekend in de koelkast, en dat is voor sashimi ook van toepassing. En het zijn beide gerechten, of gerechtjes, die wel op de juiste manier bewaard moeten worden.

Vooral omdat bij de meeste soorten sushi en sashimi natuurlijk verse, en niet bereide vis gebruikt wordt. Juist daardoor is de houdbaarheid wat beperkter, en kan het gerecht wat sneller bederven.

Sushi mag je daarom ook, niet langer dan maximaal 4 uur bij kamertemperatuur bewaren. Ook al is de sushi verpakt. Het is dus belangrijk goed op de temperatuur en de hygiëne te letten, ook bij het klaarmaken, het serveren, of het verpakken van de sushi.

Houdbaarheid Sushi

Sushi en sashimi kun je, en dat is gerekend vanaf de bereiding van het gerecht, maximaal 24 uur in de koelkast bewaren.

Koop je kant en klare in de supermarkt, dan is dat niet veel langer dan wanneer je de sushi of sashimi zelf maakt. Meestal is de houdbaarheid bij deze laatste bereidingsmethode zelf wat langer, omdat de sushi in de winkel natuurlijk al eerder gemaakt is.

Je kunt echter nooit weten hoelang geleden het gemaakt is.

In ieder geval moet je de sushi zo vers mogelijk eten, en nooit langer bewaren dat aangeraden wordt, want daar kun je helaas erg ziek van worden.

Sushi bewaren

Reeds verpakte sushi kun je het beste tot gebruik in de originele verpakking bewaren en in de koelkast, en dat is ook van toepassing op sashimi.

Maak je de sushi of de sashimi helemaal zelf, doe dit dan niet te ruim voordat je het gaat eten.

Moet je het toch bewaren, doe dit dan in een afgesloten plastic bakje, en zet het in de koelkast niet bij sterk ruikende andere levensmiddelen.

Sushi invriezen

Sushi invriezen kan wel, maar het wordt afgeraden. Veel ingrediënten kunnen weliswaar los ingevroren worden, maar in de sushi zouden deze ingrediënten sterk van smaak en textuur kunnen veranderen.

Deel ons op social media