Site Overlay
Parmezaanse kaas bewaren

Parmezaanse kaas bewaren

Parmezaanse kaas bewaren lijkt voor de meeste mensen natuurlijk een beetje lastig, maar het is makkelijker dan je denkt. Je kunt de Parmezaanse kaas namelijk in de koelkast of zelfs in de vriezer bewaren.

Maar, wat is Parmezaanse kaas eigenlijk? Parmezaanse kaas is een kaassoort die in Italiƫ ook wel is onder de naam Parmigiano Reggiano bekend staat. Deze kaassoort komt oorspronkelijk uit Italiƫ, uit de omgeving van het dorpje Parma.

Wist je dat je voor 1 kilo Parmezaanse kaas ongeveer 16 Liter koemelk nodig hebt? Voor een hele Parmezaanse kaas van ruim 40 kg heb je dus ongeveer 600 liter koemelk nodig.

De Italiaanse kaassoort kan tussen 12 en 32 maanden rijpen, tijdens de rijping wordt de kaas zelfs geborsteld en gekeert. Hierdoor heb je het resultaat dat de Parmezaanse kaas makkelijk breekt.

Nu weet je dus al recht veel over de Italiaanse kaassoort, nu is dus de vraag, hoe lang is de Parmezaanse kaas houdbaar en hoe bewaar je deze het beste?

Houdbaarheid Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas kun je in de koelkast tot zes weken nadat je de verpakking geopend hebt bewaren.

Is de verpakking nog gesloten, dan kun je de Italiaanse kaas soort maximaal vier maanden bewaren.

Parmezaanse kaas bewaren

Parmezaanse kaas kun je op verschillende manieren bewaren, hier spreken we er dus van dat je deze in de koelkast, maar ook in de vriezer kunt bewaren.

In beide gevallen moet je er wel op letten dat de kaas goed verpakt is. Hiervoor kun je de kaas het beste in een diepvriesbakje, zak of zelfs in een vacumeerzak doen.

Als je deze in een vacumeerzak doen, dan kun je deze het beste gelijk vacumeren, hierdoor blijft de kaas namelijk wat langer in de koelkast houdbaar.

Als je deze namelijk vacumeert, dan kun je de kaas ongeveer 6 maanden in de koelkast bewaren, let er wel op dat je hiervoor natuurlijk wel het bijpassende apparaat nodig hebt.

Parmezaanse kaas invriezen

In de vriezer kun je de Italiaanse kaassoort, dus de Parmezaanse kaas goed en lang bewaren, de Parmezaanse kaas is namelijk in de vriezer ongeveer 3 tot 4 maanden houdbaar.

Als je de kaas invriest, dan moet je er wel op letten dat je hier altijd wel wat aan kwaliteit verliest, en de kaas wordt natuurlijk ook een stuk droger in de vriezer.

We raden dus aan om de Parmezaanse kaas beter in de koelkast te bewaren.

Vries je deze toch in, dan laat de kaas minimaal 24 uur in de vriezer voordat je deze er weer uithaalt.

Deel ons op social media