Site Overlay
Lemon curd bewaren

Lemon curd bewaren

Lemon curd bewaren is toch best wel handig als je de citroencrème graag voor het bakken gebruikt, of als je deze graag op een boterham eet.

De lemon curd komt traditioneel uit de Engelse keuken, maar het is in de laatste jaren steeds populairder in de Europese en in de Amerikaanse keuken geworden.

De citroencrème is eigenlijk een massa gemaakt uit eieren, suiker, boter, en natuurlijk citroen. Als je de citroen door limoen uitwisselt, dan kun je zelfs lime curd maken.

De massa heeft bijna dezelfde Constens als pudding dus perfect voor op een plakje brood net zo als een marmelade, maar je kunt de lemon curd natuurlijk ook als fruitige vulling voor tarten of andere gebakjes gebruiken.

Houdbaarheid Lemon curd

De houdbaarheid van lemon curd is best wel makkelijk om aan te geven, dit komt doordat je de lemon curd bijna altijd zelf maakt.

Als je de lemon curd zelf maakt, dan kun je deze tot bijna een jaar in de koelkast of op een donkere plek bewaren. Hiervoor moet het potje natuurlijk wel goed uitgekookt en afgesloten zijn.

Heb je het potje met de zelfgemaakte lemon curd geopend, dan kun je deze maximaal twee weken in de koelkast bewaren.

Als je de Lemon curd in de winkel koopt, dan is het bewaren, en ook de houdbaarheid heel anders.

De lemon curd uit de winkel is, als het potje nog gesloten is, maximaal te gebruiken tot de uiterste houdbaarheidsdatum zoals vermeld op de verpakking.

Is het potje met de Lemon curd al geopend, dan kun je ook deze maximaal 2 weken in de koelkast bewaren.

Lemon curd bewaren

Lemon curd kun je natuurlijk op verschillende manieren bewaren, maar het beste kun je deze natuurlijk in een weckpotje of in een jampotje bewaren.

Let op: als je de lemon curd in een jampot of weckpotje wilt bewaren, dan moeten deze vanzelfsprekend wel goed uitgekookt worden.

De Engelse lemon curd kun je in de koelkast of op een donkere koele plek bewaren.

Lemon curd invriezen

De lemon curd kun je natuurlijk ook in de vriezer bewaren.

Hiervoor kun je de lemon curd in een klein diepvriesbakje of zelfs in een zakje doen.

Leg de lemon curd voor minimaal 24 uur in de vriezer voor dat je deze er weer uithaalt.

De lemon curd is in de vriezer maximaal tot aan één jaar houdbaar.

Deel ons op social media