Site Overlay
Eieren bewaren

Eieren bewaren

Eieren bewaren lijkt iets simpels, maar als je er een beetje oplet, dan kun je eieren langer goed houden.

Het voedingscentrum geeft aan dat eieren het beste in de koelkast bewaard kunnen worden, en dan gewoon in de doos waarin ze gekocht worden. Dan blijven eieren het langste goed.

Natuurlijk kun je eieren buiten de koelkast bewaren, en ja er staat een datum op dat de eieren gelegd zijn, maar je kunt beter zo voorzichtig mogelijk zijn. En ja, we weten dat de eieren in de supermarkt gewoon buiten de koeling staan.

Beter was het geweest als deze ook in de supermarkt in de koeling zouden staan, dus deze bewaarmethode van de supermarkt is niet de beste die er mogelijk is.

Eieren zijn immers ook een levensmiddel waar wel snel salmonella op kan ontstaan, en daar moeten we gewoon voorzichtig mee zijn.

Houdbaarheid Eieren

Eieren zijn normaal gesproken tot 28 dagen na de legdatum nog houdbaar. Deze datum staat op de verpakking vermeld.

Je kunt natuurlijk ook op een andere manier controleren of het ei nog goed is.

Leg een ei daartoe in een liter water, en voeg precies 80 gram zout toe. Is het ei ver dan zakt het meteen naar de bodem. Als het ei blijft drijven, dan kun je het beter niet meer eten, want het ei is niet meer vers.

Heb je een gekookt ei over dan kun je deze in de schaal nog een week goed houden in de koelkast.

Een rauw ei zonder schaal kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren. En dit is van toepassing op een compleet ei, maar ook op een gescheiden dooier en eiwit.

Eieren bewaren

Eieren bewaren doe je bij voorkeur in de eierdoos, omdat deze vocht opvangt. Vocht kan de eieren sneller laten bederven. Je kunt eieren natuurlijk ook in het speciale bakje van de koelkast doen.

Het eierdoosje kun je buiten de koelkast bewaren, maar beter is het om eieren altijd in de koelkast te bewaren.

Eieren invriezen

Ja, je kunt eieren invriezen. Maar daarvoor moet je de eieren wel breken en klutsen.

Een heel ei kun je niet invriezen.

Heb je een gekookt ei, dan je het eigeel wel weer invriezen.

Deel ons op social media