Site Overlay
Droge worst bewaren

Droge worst bewaren

Droge worst bewaren kun je op een paar verschillende manieren. De worst, wordt in Italië ook wel salami genoemd, en is een verduurzaamd vleesproduct.

Dit wil dus zeggen dat het vlees zo bewerkt is, dat het langer houdbaar blijft. Anders dus dan de zachte salmi die vaak overal verkocht wordt.

Door het droogproces is de worst goed geschikt om buiten de koeling te bewaren, maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon in de koelkast bewaren.

Voor de gedroogde worst worden meestal kunstdarmen gebruikt, dus net iets anders dan bij verse worst.

Voor verse worst worden namelijk in de meeste gevallen een natuurdarm gebruikt.

De gedroogde worst wordt in het droogproces eigenlijk al gefermenteerd, er wordt dus voor gezorgd dat er genoeg bacteriën op zitten. Deze zorgen voor het verlagen van de pH-waarde en het verlengen van de houdbaarheid.

Houdbaarheid droge worst

Droge worst kan verschillende houdbaarheidsdatums hebben, dit ligt meestal aan het soort vlees, en daaraan of het vlees nog verpakt is, of de verpakking al geopend is.

Is de verpakking van de droge worst nog gesloten, dan kun je deze maximaal tot aan de houdbaarheidsdatum gebruiken en bewaren.

Is de verpakking van de worst al geopend, dan kun je de worsten minimaal 2 maanden bewaren, doe ze hiervoor wel het beste in een afsluitbare bak of zak.

Droge worst bewaren

Bij het bewaren van de worst moet je eigenlijk niet op al te veel letten, zorg er wel altijd voor dat de worst verpakt is. Dus een reeds geopende verpakking of aangesneden worst, goed verpakken.

Je kunt de worst dus het beste in een afsluitbare bak of zak bewaren, deze kun je dan buiten de koelkast of zelfs in de koelkast bewaren.

Droge worst invriezen

Als je de droge worst wilt invriezen, dan kun je dit ook heel gemakkelijk doen. Verpak ook hiervoor de worst in een afsluitbare diepvriesbak of diepvrieszak.

Leg de zak of bak met de droge worst in de vriezer, bij voorkeur in het vriesvak.

Laat de worst minimaal 24 uur in de vriezer, als deze goed bevroren is dan kun je de worst maximaal 6 maanden in de vriezer bewaren.

Deel ons op social media