Gehaktbrood bewaren doe je in de koelkast of in de vriezer, maar je moet wel onderscheid maken tussen gebakken en ongebakken gehaktbrood.
Veel mensen bewaren dit gerecht ongebakken omdat dit langer houdbaar zou zijn, en omdat gebakken gehaktbrood na verloop van tijd niet meer lekker is.
Beide is natuurlijk niet waar, beide versie zijn ongeveer even lang houdbaar in de koelkast en in de vriezer.
En als je de gebakken versie niet te lang bewaard en op de juiste manier, kan het haast niet uitdrogen, de smaak blijft dan volledig aanwezig.
Houdbaarheid gehaktbrood
Gebakken gehaktbrood kun je ongeveer nog twee dagen in de koelkast bewaren, en ook de ongebakken versie kun je nog twee dagen bewaren voordat je het moet bakken.
Beide versies kun je het beste afdekken met vershoudfolie,
Wil je één van beide versie langer bewaren, dan is invriezen de beste optie. In beide gevallen kun je het nog twee maanden bewaren.
Gehaktbrood bewaren
Gehaktbrood bewaren doe je door het brood goed te verpakken in vershoudfolie of in een bak met deksel.
Vooral bij een ongebakken gehaktbrood is dit verpakken belangrijk, want het is in feite gewoon ongebakken gehakt. En dat kan na enkele dagen al beginnen te bederven.
Heb je slechts een paar plakken over, leg deze dan op een bord, en dek dit als met vershoudfolie.
Gehaktbrood invriezen
Gehaktbrood invriezen is makkelijk, maar zorg wel dat het luchtdicht verpakt is. Zo kan het vlees geen vriesbrand krijgen, wat eigenlijk een vorm van bederven is.
Heeft vlees vriesbrand, dan kun je het weggooien, het is niet meer te eten. Dit ontstaat doordat het vlees niet of niet meer afgedekt is, bijvoorbeeld verkeerd verpakken of een scheur in het plastic.
Heb je ongebakken gehaktboord ingevroren, ontdooi het dan eerst in de koelkast, voordat je het brood afbakt.
Is het brood reeds gebakken, kun je het ook het beste in de koelkast ontdooien, en daarna eventueel opwarmen in de magnetron.