Site Overlay
Rum bewaren

Rum bewaren

Rum bewaren kun in de koelkast of buiten de koelkast, maar wist je eigenlijk dat bijna alle alcoholische dranken vrijwel een onbeperkte houdbaarheid hebben?

Natuurlijk zit er ook wel een klein beetje verschil tussen de houdbaarheid van verschillende alcoholische dranken, en verschil bij de verschillen kwaliteiten.

De houdbaarheid van rum ligt natuurlijk ook aan verschillende andere factoren, maar daar gaan we nog wat nader op in.

Het ligt in dit geval er aan of je de rum in de kast of in de koelkast bewaart en of deze al aangebroken is of nog niet.

Houdbaarheid Rum

Er zijn verschillende soorten en kleuren rum bij ons in Nederland verkrijgbaar, wist je dat de kleur en de soort van de rum zelfs invloed op de houdbaarheid van rum kunnen hebben?

Rum heeft eigenlijk geen houdbaarheidsdata, de drank blijft dus onbeperkt goed. Natuurlijk heb je wel kans op dat de smaak verloren gaat bij langer bewaren van de rum.

Maar let er wel op; heeft de drank een rare kleur of ruikt die niet meer al te goed? Dan neem een klein slokje, smaakt de rum niet meer goed of wat raar, dan gooi de drank liever weg.

Rum bewaren

Rum kun je het allerbeste in een koele donkere kamer en natuurlijk in een fles bewaren. Natuurlijk heb je ook hier de mogelijkheid om deze in de koelkast te leggen, maar dit is niet altijd per sé nodig.

Als je de rum in de koelkast legt, heb je wel meer kans op het behouden van de smaak.

Rum invriezen

Het invriezen van rum wordt door ons niet aanbevolen, je kunt de rum wel in de vriezer leggen als je de drank wat sneller koud wilt hebben.

Leg hiervoor de rum gedurende 15 minuten in de vriezer, daarna kun je de fles eruit halen en van een koud glaasje rum genieten.

Deel ons op social media