Site Overlay
Prosecco bewaren

Prosecco bewaren

Prosecco bewaren, tussen het bewaren van prosecco, wijn en andere alcoholische drankjes zit toch best wel veel verschil.

Je kunt het namelijk op verschillende manieren bewaren, deze kun je buiten de koeling op een donkere en koele plek bewaren of in de koelkast.

Mocht je dus een fles prosecco van bijvoorbeeld een verjaardag of zelfs van vorig jaar Oud en Nieuw hebben staan, we moeten er wel bij vertellen dat de fles dan nog wel dicht moet zijn, dan kan de fels vrij lang bewaard worden..

De meesten mensen denken nu waarschijnlijk dat de prosecco zo snel als mogelijk op gedronken moet worden, maar dit is niet altijd het geval. Dat is overigens wel het geval bij een fles die open is, want anders verdwijnen de bubbels uit de mousserende wijn, en is het minder lekker.

Houdbaarheid prosecco

Hoe lang kun je een fles prosecco bewaren? Dit is een vraag die toch best wel vaak naar feestjes, verjaardagen of Oud en Nieuw gesteld wordt.

Is de fles prosecco nog gesloten, dan kun je deze altijd tot aan de houdbaarheidsdatum bewaren. En dat kan vele jaren zijn.

Is de fles al geopend, maar wel gekoeld, dan kun je de fles prosecco gerust nog 3 dagen in de koelkast bewaren.

Als de fles prosecco geopend is en niet gekoeld, dan kun je deze maximaal 1 dag buiten de koelkast bewaren.

Prosecco bewaren

Het bewaren van prosecco is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je denkt, is de fles namelijk nog gesloten, dan kun je deze gewoon dicht laten.

Heb je de prosecco fles al geopend, dan kun je deze het beste weer dicht draaien, zit er geen draaidop op, dan kun je ook een stukje vershoudfolie over de opening van de fles doen. Overigens kun je in sommige winkels ook handige doppen kopen waarmee je deze flessen weer af kunt sluiten.

Prosecco invriezen

Het invriezen van prosecco is natuurlijk mogelijk, maar we adviseren om dit niet te doen, prosecco is namelijk minder goed geschikt voor in de vriezer. Tijdens het invriezen en aanvullende ontdooien zouden de bubbels namelijk grotendeels uit de wijn gaan.

Maar, als je de prosecco snel koud wilt hebben, dan heb je wel de mogelijkheid om deze gedurende een tijdje in de vriezer te leggen. Maar niet te lang, anders bevriest de wijn.

In dit geval duurt het maar 15 tot 20 minuten totdat de prosecco koud genoeg is om er lekker van te genieten.

Deel ons op social media