Site Overlay
Thee bewaren

Thee bewaren

Thee bewaren ligt een klein beetje aan de soort thee die je gebruikt, en we bedoelen dan niet de soort thee, maar meer hoe de thee verpakt is. Dus los of in zakjes of buideltjes.

Een echte theeliefhebber gebruikt namelijk meestal lossen thee, en dan van de smaak die hij of zij het lekkerste lijkt. Bijvoorbeeld Ceylon of zwarte thee.

Wordt de thee gezet wordt vaak de losse thee in een kopje gedaan, of in een speciaal thee Ei of een theefilter mannetje.

Houdbaarheid Thee

Denk nu niet dat thee onbeperkt houdbaar is, want na verloop van tijd worden smaak en geur van de thee minder. Dat is bij losse thee en bij theezakjes het geval.

Bovendien kan bij beide soorten de thee vochtig worden, en dan gaan smaak en geur binnen enkele dagen verloren.

Thee, kijk voor de zekerheid altijd naar de houdbaarheidsdatum op de verpakking, blijft 12 tot 18 maanden goed, mits droog en donker bewaard.

Thee bewaren

Thee bewaren, en dat is bij zakjes makkelijker omdat het zakje al enigszins beschermd, dat doe je bij kamertemperatuur en vooral niet in de koelkast.

Dan kan de thee namelijk vochtig worden, en dat is tijdens het bewaren niet de bedoeling.

Bewaar de thee ook in een afgesloten verpakking of in een voorraadbus die geen licht doorlaat. Want thee moet droog en donker bewaard worden.

Thee invriezen

Thee invriezen is mogelijk, maar bij voorkeur alleen gezette thee, dus niet de droge bladeren. Dit kun je wel invriezen, maar het heeft weinig zin en de thee kan vochtig worden.

Gezette thee, dus water waarin theeblaadjes hebben gezeten, kun je wel goed invriezen. Eventueel met suiker in de thee.

Laat de thee dan in de koelkast ontdooien, en de thee kan daarna gewoon gedronken worden.

Deel ons op social media