Site Overlay
Sangria bewaren

Sangria bewaren

Sangria bewaren, en daarbij ligt het er natuurlijk ook aan of je dit helemaal zelf hebt gemaakt, of kant en klaar in de supermarkt hebt gekocht, doe je natuurlijk zoveel mogelijk afgesloten in de koelkast.

Een nog niet geopende fles uit de supermarkt hoef je natuurlijk niet inde koelkast te bewaren.

Het is een drankje waar veel mensen toch wel een vakantiestemming door krijgen, want vele drinken dit in de zomer op een prachtig strand of een terras niet ver van de zee.

Het drankje is gebaseerd op prosecco, en hoe lang het houdbaar is, ligt vooral aan de kwaliteit van deze prosecco.

In een afgesloten fles blijft het vrij lang goed, zelf gemaakt misschien nog twee dagen in de koelkast. Maar laten we eerlijk zijn, als je de moeite neemt om het zelf te maken, zal het zeker geen dag duren voordat het op is.

Houdbaarheid Sangria

Een ongeopende fles sangria kun je doorgaans nog een drietal jaar bewaren. Vaak staat deze bewaartermijn ook in de vorm van een uiterste houdbaarheidsdatum op de fles of het etiket.

Maak je zelf sangria is het vooral de prosecco, die door het verlies van koolzuur, de kwaliteit van de sangria zal verlagen.

Als je de sangria luchtdicht in een fles kunt stoppen, dan kan het langer houdbaar zijn, maar de meeste mensen zal dat thuis niet echt lukken. Ga er dus vanuit dat jet het afgedekt in de koelkast nog maximaal één tot twee dagen kunt bewaren.

Sangria bewaren

Een afgesloten fles sangria bewaar je het beste op een koele en donkere plek. Bijvoorbeeld in de bijkeuken, een vorstvrije schuur, of een kelder.

Is de fles geopend, dan zoveel mogelijk luchtdicht afsluiten en in de koelkast bewaren.

Heb je het helemaal zelf gemaakt, ook weer zo luchtdicht mogelijk afsluiten en bewaren in de koelkast.

Sangria invriezen

Sangria invriezen is inderdaad mogelijk, maar het kan mogelijkerwijs wel wat minder prikkelend worden na het ontdooien.

Je kunt het dus eigenlijk niet meer drinken.

Wil je het toch invriezen, snij dan eventueel het fruit wat kleiner, en giet het in ijslollyvormen of ijsblokjesvorm.

Deel ons op social media