Site Overlay
Tortellini bewaren

Tortellini bewaren

Tortellini bewaren kun je in de koelkast of in de vriezer. Natuurlijk kun je de gedroogde tortellini ook gevacumeerd op een donkere koele plek bewaren.

Wat is tortellini eigenlijk? Tortellini is eigenlijk een echte Italiaanse pastasoort, deze pasta of ook noedels worden in vorm van ringetjes gemaakt en met een vulling uit kaas, spinazie, ricotta, of gehakt bereid.

Je hebt natuurlijk ook tortellini zonder vulling, deze kun je bijvoorbeeld erg goed voor in de soep gebruiken.

Natuurlijk kun je ook tortellini met vulling voor in een soep gebruiken, hier wordt dan meestal wel voor een mildere soort vulling gekozen.

Houdbaarheid Tortellini

De houdbaarheid van de tortellini kan verschillend zijn, hier ligt het er aan of je dus verse tortellini of gedroogde tortellini hebt.

Verse Tortellini
De verse pasta kun je in de koelkast maximaal 2 tot 3 dagen bewaren, hiervoor moet je de tortellini wel altijd goed verpakken of afdekken.

Gedroogde Tortellini
De gedroogde tortellini is eigenlijk altijd tot aan dete gebruiken tot datum houdbaar, dit zijn meestal 4 tot 6 weken vanaf het datum dat je de gedroogde tortellini koopt, en soms zelf veel langer.

Tortellini bewaren

Ook bij het bewaren van de tortellini heb je een verschil tussen de gedroogde en de verse pasta. Je moet dus ook hier goed erop letten hoe je de verschillende versies van de pasta bewaart, of invriest.

Verse Tortellini
Verse tortellini kun je in de koelkast en in de vriezer bewaren, deze kun je het beste in een afsluitbare bak of zak doen.

Natuurlijk kun je deze soort als je ze zelf gemaakt hebt ook op een plank leggen en met vershoudfolie afdekken, en vervolgens in de koelkast bewaren.

Gedroogde Tortellini
De gedroogt versie van de pasta kun je het allerbeste op een donkere en koele plek bewaren. Als de verpakking van de gedoogde tortellini nog gesloten is, dan kun je deze gewoon in de verpakking latten.

Is de verpakking geopend, dan kun je ook deze versie in een afsluitbare bak of zak bewaren.

Tortellini Invriezen

Pasta invriezen is eigenlijk erg simpel, waarbij je ook hier een verschil tussen de gedroogde en de verse tortellini hebt.

Verse Tortellini
Verse tortellini kun je het beste in een diepvriesbak of zak bewaren. Als je deze in de vriezer doet, moet je met een houdbaarheid van maximaal 3 maanden rekenen.

Gedroogde Tortellini
De gedroogde tortellini kun je invriezen, maar wij adviseren om dit niet te doen. Door de vochtigheid kunnen de tortellini namelijk snel schimmelen en slecht worden.

Deel ons op social media