Site Overlay
Grapefruit bewaren

Grapefruit bewaren

Grapefruit bewaren kun je in de koelkast, op de fruitschaal, en zelfs in de vriezer.

Maar, wat is eigenlijk een grapefruit? Een grapefruit wordt ook wel eens pompelmoes genoemd.

De citrusvrucht komt bijna altijd uit subtropische landen, dus uit landen zoals China, Vietnam, Mexico, Zuid-Afrika en nog veel meer landen.

De vrucht kan alleen in landen gekweekt worden waar het in de winter niet vriest, hierdoor zouden de citrusvruchten namelijk niet compleet kunnen rijpen.

Wist je dat er ruim 6 verschillende rassen van de grapefruit bestaan? De grapefruit die je bij ons in Europa meestal kunt kopen zijn namelijk een soort mutant, deze heeft namelijk rood vruchtvlees wat niet echt typisch voor een grapefruit is.

Houdbaarheid Grapefruit

De grapefruit is één van de fruitsoorten die je toch wat langer kunt bewaren.

Bewaar je de grapefruit in de koelkast, dan kun je deze ruim 1 tot 2 weken bewaren. Bewaar je de grapefruit op de fruitschaal, dan kun je deze maar 2 tot 3 dagen bewaren.

Als je van plan bent om de grapefruit in te vriezen, dan kun je met een houdbaarheid van maximaal 2 tot 3 maanden rekenen.

Grapefruit bewaren

Heb je de grapefruit nog niet aangesneden? Dan kun je deze gewoon in de koelkast leggen. Is de grapefruit al aangesneden, dan kun je deze het beste met vershoudfolie afdekken, en daarna in de koelkast leggen.

Natuurlijk kun je deze ook in een afsluitbare bak of in een afsluitbare zak doen, en vervolgens in de koelkast bewaren..

Grapefruit Invriezen

Als je de grapefruit wilt invriezen, moet je ook hier op een paar dingen letten.

Let er op dat de grapefruit rijp is, vries je deze onrijp in, dan kan de grapefruit na het invriezen niet meer rijpen.

Als de vrucht niet aangesneden of beschadigd is, dan kun je deze gewoon zo in de vriezer doen.

Maar het beste is natuurlijk altijd als je deze in een diepvrieszak of diepvriesbak doet. Ook de gesneden grapefruit kun je gewoon in een diepvriesbak of diepvrieszak doen en dan invriezen.

Deel ons op social media