Site Overlay
Nectarines bewaren

Nectarines bewaren

Nectarines bewaren doe je normaal gesproken in de koelkast, maar dat is eigenlijk niet de juiste plek als het fruit nog niet echt rijp is.

De meeste mensen vinden nectarines en perziken pas lekker als deze zacht zijn. Zo zacht dat als je er een hap van neemt het sap rond je mond naar beneden loopt.

Het nadeel is natuurlijk, en vaak al helemaal als je het fruit koopt in de supermarkt, dat het fruit nog tamelijk hard is. Dat komt omdat fruit vaak in de koeling goed gehouden wordt, en dus geen tijd heeft om lekker rijp te worden.

Thuis doe je nectarines vaak ook in de koelkast waar ze niet veel rijper worden, en uiteindelijk rimpelig en oud worden.

Houdbaarheid Nectarines

Nectarines, er vanuit gaande dat deze dus nog niet rijp zijn, kun je tot drie weken in de koelkast bewaren.

Buiten de koelkast kun je het fruit 5 tot 7 dagen bewaren.

Wil je dit zomerfruit langer bewaren, dan is de diepvriezer een goede optie. Je kunt natuurlijk niet hele vruchten invriezen, maar welk stukjes of partjes.

In de vriezer blijft het fruit drie maanden goed. Ontdooien kun je het beste langzaam in de koelkast.

Nectarines bewaren

Nectarines bewaar je dus het beste in de koelkast, of anders voor de lange termijn in de vriezer.

Buiten de koelkast worden de vruchten veel sneller rijp, en nectarines die op de fruitschaal liggen moet je regelmatig controleren op schimmel en rotten.

Leg daarom nooit alle vruchten op de fruitschaal, maar slechts een paar. De rest leg je in de koelkast. Na een dag of twee dagen leg je nieuwe exemplaren vanuit de koelkast op de fruitschaal.

Zo blijft het fruit langer goed, maar heb je ook steeds weer lekker rijp en sappige exemplaren op de fruitschaal om op te eten.

Nectarines invriezen

Nectarines invriezen is een goede bewaarmethode.

Eventueel kun je het fruit schillen. Doormidden snijden en de pit verwijderen.

Nu in partjes of stukken snijden, in een diepvriesbak doen en invriezen.

Deel ons op social media