Site Overlay
Appelsap bewaren

Appelsap bewaren

Appelsap bewaren moet je vooral koel en droog, en dat is vooral van belang als je zelf appelsap gemaakt hebt. Daarbij maakt het dan niet meer uit hoed je het appelsap gemaakt hebt, want je kunt op diverse manieren van verse appels appelsap maken.

Maar ook als je een pak gekocht hebt in de winkel, uit het pak wat appelsap gedronken hebt, en daarna het pak zolang mogelijk wilt bewaren.

Je kijkt dan natuurlijk als eerste op de verpakking naar de THT-datum, maar deze datum is allen van toepassing bij een gesloten pak.

Appelsap kun je het beste gewoon in de koelkast bewaren. Dan blijft het sap het langste goed.

Houdbaarheid Appelsap

Een geopend pak appelsap, maar ook vers gemaakte appelsap, blijft in de koelkast drie tot zeven dagen goed. We moeten er wel bij zeggen dat als je dit sap zelf maakt, de houdbaarheid eerder bij de drie dagen ligt.

Dan gaan we er wel vanuit dat het sap goed afgedekt is. Dat komt omdat het verse appelsap puur natuur is, en er verder niet aan toegevoegd is om het langer houdbaar te maken.

Puur natuur dus en lekker, maar wel minder lang houdbaar.

Overigens, een pak sap dat over de THT-datum is hoeft niet bedorven te zijn. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de appelsap nog tot een jaar na deze datum goed kan zijn.

Pak dus niet zomaar weggooien maar ruiken en proeven. Zitten er vieze dingetjes in het sap, dan gewoon weggooien.

Appelsap bewaren

Appelsap bewaren doe je dus het beste gewoon in de koele koelkast.

Een pak sap weer zo goed mogelijk afsluiten, en vers gemaakt sap in een fles of kan doen dat afsluitbaar is. Dan blijft het sap langer goed.

Appelsap invriezen

Appelsap invriezen is mogelijk als dit vers gemaakt is. Bij sap uit een pak blijft het afwachten of het lukt.

Hoe doe je dat?

Appelsap in een ijsblokjesvorm of ijsjesvorm gieten, en deze in de vriezer plaatsen.

Een heerlijke verfrissing als het buiten erg warm is.

Deel ons op social media