Site Overlay
Biefstuk bewaren

Biefstuk bewaren

Biefstuk bewaren, maar dan wel op een dusdanige manier dat het vlees even smakelijk blijft. En er zit natuurlijk verschil in rauwe biefstuk en bereide biefstuk.

Niet alleen wat smaak betreft maar ook zeker wat bewaren betreft. Hoewel het niet automatisch zo is dat rauw vlees eerder kan bederven. Misschien wel juist het tegenovergestelde.

Voor het bewaren is er overigens geen verschil of je het vlees in de supermarkt haalt, of een dure biefstuk van de slager. Beide variaties kunnen op dezelfde manier bewaard worden.

Houdbaarheid Biefstuk

Voor wat betreft de houdbaarheid moet je natuurlijk wel een verschil maken tussen rauwe biefstuk en gebakken of anders bereide biefstuk.

Rauwe biefstuk kun je in de koelkast, mits goed afgedekt, nog 2 dagen goed houden. In de diepvries kun je dit vlees nog een maand of negen bewaren.

Gebakken biefstuk kun je afgedekte 2 dagen in de koelkast bewaren. De gebakken versie kun je ook invriezen, maar is dan maar een maand of 2 tot 3 houdbaar.

Biefstuk metten bakken smaakt beter dan eerst twee dagen in de koelkast bewaren en dan bakken. Althans dat geeft de meerderheid aan. Deze mensen geven ook aan beter invriezen, ontdooien en dan bakken, dan na twee dagen in de koelkast bakken.

Bewaren in de koelkast kan dus wel degelijk negatief voor de smaak zijn. Maar smaak is wel iets persoonlijks.

Biefstuk bewaren

Ingepakte biefstuk, bijvoorbeeld luchtdicht verpakt, kun je zo in de koelkast bewaren.

Anders het vlees goed afdekken, en dat is ook van toepassing bij gebakken biefstuk.

Vlees dat niet afgedekt in de koelkast ligt, kan tamelijk snel een soort uitslag krijgen. De smaak gaat dan drastisch achteruit.

Als het vlees licht zurig begint te ruiken, een beetje grijze begint te kleuren, of plakkerig is, dan is het vlees aan het bederven.

Biefstuk invriezen

Gebakken biefstuk kun je snel invriezen door het vlees in diepvrieszakken te verpakken en luchtdicht af te sluiten.

  1. Rauwe biefstuk invriezen doe je door het vlees eerst voorzichtig droog te deppen met bijvoorbeeld keukenpapier.
  2. Dan verpakken in diepvriesbak of diepvrieszak.
  3. Luchtdicht afsluiten en voorzien van label.
  4. In vriezer leggen bij minimaal min 18 graden.
Deel ons op social media