Site Overlay
Frikandel bewaren

Frikandel bewaren

Frikandel bewaren doen toch meer mensen dan dat je misschien denkt. Het bewaren, dus vooral het invriezen is handig omdat je natuurlijk niet gelijk naar de winkel moet lopen als je frikandellen klaar wilt maken.

Wat is frikandel? De bekende Nederlandse frikandel is eigenlijk een soort langwerpig, donkergekleurde, staaf die uit verschillende soorten vlees gemaakt wordt. Deze wordt dan eigenlijk altijd gefrituurd gegeten, maar kan ook gebakken worden in een pan, of gegrild op de barbecue..

Wist je dat de eerste frikandel 1954 in het Nederlandse stadje Dordrecht bij een kleine lokale slager verkocht werd?

De slager moest namelijk toen de tijd door een wijziging van de warenwet zijn product veranderen. Hij veranderde dus niet het recept, maar de vorm van het product, en hierdoor is dus de frikandel ontstaan.

Houdbaarheid Frikandel

Bij de houdbaarheid van de frikandel moet je toch wel op een paar dingen letten. Let er bijvoorbeeld op of deze verpakt is of niet, en bijvoorbeeld of de frikandel al gebakken is of nog rauw is.

De rauwe frikandel kun je in de koelkast maximaal tot dat het ten minste houdbaar tot datum bereikt is bewaren. Hiervoor moet de verpakking natuurlijk nog wel gesloten zijn.

Is de verpakking van de rauwe frikandellen al geopend, dan kun je de frikandellen maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Wel goed afdekken of bewaren in een afgesloten bakje.

In de vriezer zijn de nog niet gebakken frikandellen maximaal 6 manden houdbaar.

De gefrituurde of gebakken frikandel is in de koelkast maximaal 2 dagen houdbaar, deze moet natuurlijk wel altijd goed afgedekt of verpakt worden.

In de vriezer kun je de gefrituurde frikandel maximaal 3 maanden bewaren.

Frikandel bewaren

Frikandel kun je op verschillende manieren bewaren, je kunt deze ongebakken of gebakken in de vriezer of in de koelkast bewaren.

De frikandel kun je als deze onverpakt is het beste in een diepvrieszak of diepvriesbak bewaren.

Als je de frikandellen in de koelkast doet, dan kun je de ongebakken, gebakken, of gefrituurde frikandel met een folie afdekken. Of natuurlijk in een afgesloten bakje bewaren.

Frikandel invriezen

Als je de rauwe of de gefrituurde frikandel wilt invriezen, dan kun je deze het beste in een diepvrieszak of in een diepvriesbak doen.

Leg de zak of de bak met de frikandellen in de vriezer, bij voorkeur kun je deze natuurlijk ook in het invriesvak doen.

Laat de frikandellen minimaal 24 uur in de vriezer voor dat je deze er weer uit haalt.

Als je de frikandellen ontdooit dan moet je met een ontdooitijd van maximaal 2 tot 4 uur rekenen.

Overigens, ontdooide frikandellen kun je geen tweede keer invriezen.

Deel ons op social media