Site Overlay
Chipolata bewaren

Chipolata bewaren

Chipolata bewaren lijkt misschien voor de meeste mensen best wel lastig, maar het bewaren, invriezen, en al het andere wat je met de chipolata kun doen is best wel gemakkelijk.

Wat is chipolata eigenlijk? De chipolata is een echt lekker Frans worstje. Dit worstje wordt niet gekookt, zoals veel Duitse worsten, de worst wordt namelijk gegrild of gebraden.

Chipolata lijkt best wel op een Italiaans worstje of zelfs op een Duitse braadworst uit N├╝rnberg, maar er is toch best wel veel verschil tussen de verschillende soorten worst.

De verse Franse worst wordt traditioneel van varkensvlees gemaakt, met wat met zout en peper gekruid. Het kan natuurlijk ook zijn dat de worst met kerrie of nootmuskaat gekruid wordt.

Houdbaarheid Chipolata

Tussen de gebakken, gebraden, en de rauwe Chipolata is er toch best wel veel verschil.

Je moet dus bij de gebraden of gebakken versie op andere dingen letten dan bij een rauwe chipolata.

Gebakken of gebraden Chipolata is in de koelkast maximaal 3 tot 4 dagen houdbaar, maar let er wel op dat je deze goed verpakt in de koelkast legt.

De rauwe chipolata is maximaal tot de tenminste houdbaar tot datum bereikt is houdbaar. Als deze datum bereikt is, is het niet meer veilig om op te eten.

Chipolata bewaren

Chipolata bewaar je bij voorkeur altijd in de koelkast, als je het wat langer dan tot de tenminste houdbaar tot datum wilt bewaren, dan kun je de worst het beste in de vriezer doen.

Bij het invriezen maakt het niet veel uit of de chipolata al gebakken, gebraden, of nog rauw is. Bij alle drie varianten van het worstje kun je deze gewoon normaal, dus zonder moeilijkheden, invriezen.

In beide gevallen, dus als de worst rauw of al bereid is, kun je deze het beste in kleine porties in en afsluitbare bak of diepvrieszak bewaren. Ze vriezen in de vriezer altijd een beetje vast aan elkaar, dus vries je er veel tegelijkertijd is, kun je ze moeilijk van elkaar krijgen.

Als je de rauwe of al bereide worst in de koelkast wilt bewaren, dan kun je deze ook in een bak, zak, of op en bord met en folie eroverheen bewaren.

Chipolata invriezen

Bij het invriezen van de rauwe of al gebakken worst uit varkensvlees moet je niet op heel veel letten.

Je moet de worst namelijk alleen maar in en diepvriesbak of diepvrieszak doen, plak in ieder geval wel een etiket met de naam van het product en de datum van het invriezen erop.

Leg de zak of bak in de vriezer en laat deze minimaal 24 uur in de vriezer, voor dat je deze weer eruit haalt.

Het rauwe Franse worstje kun je maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Zijn de worstjes al gebakken, dan kun je deze maximaal 1 maand in de vriezer bewaren.

Deel ons op social media